1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Bucătarul de la Restaurant Ardeal, depistat cu Salmonella

Cercetările în cazul toxiinfecțiilor ce au pornit de la mâncarea furnizată de Restaurant Ardeal au găsit factorul declanșator. Bucătarul restaurantului era purtător de Salmonella.

La începutul săptămânii trecute zeci de persoane au ajuns la UPU cu toxiinfecție alimentară. Aceștia consumaseră mâncare pregătită de Restaurant Ardeal.

Autoritățile au intrat pe fir, localul fiind închis, iar mașinile de catering luate. S-a deschis inclusiv dosar penal.

În urma cercetărilor amănunțite s-a mai depistat un factor care a declanșat valul de toxiinfecții alimentare.

Bucătarul e purtător de salmonella. Și bineînțeles că acest lucru este un factor care a putut declanșa situația. El trebuie să respecte toate procedurile care sunt scrise în ordinul 355, personalul trebuie să fie testat, cu analizele făcute. De asemenea, ei trebuie supravegheați de cei de la Medicina Muncii.

Odată ce a fost depistat bucătarul ca fiind infectat cu salmonella, a început tratamentul. Deci acesta a fost unul dintre factorii declanșatori!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, dr Ioan Suciu din cadrul DSP BN.

 Restaurant Ardeal a cerut Protecției Consumatorului să le redeschidă locația

Conducerea Restaurantului Ardeal a solicitat Protecției Consumatorului BN să le dea voie să redeschidă localul.

Au făcut solicitare la începutul săptămânii. Le-am spus că nici vorbă de așa ceva. În primul rând ei nu mai au autorizație sanitar-veterinară. Așa că până nu își rezolvă și nu o reobțin, nici vorbă de redeschiderea localului. 

Și doi, vorbim deja inclusiv de un dosar penal acolo.

Așa că până nu își rezolvă toate problemele, restaurantul nu se deschide!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, comisar șef adjunct Stelian Dolha.

Despre situația de la Restaurant Ardeal puteți reciti aici:

DUMITRIȚA- De la botez la spital: 10 copii și trei adulți, cu toxiinfecție alimentară

Căminul din Ragla NU avea autorizație pentru organizarea de ”chefuri”. CARE e starea copiilor ajunși la spital cu toxiinfecție alimentară:

Josenii Bârgăului: Cinci adulți și doi copii transportați la spital, cu toxiinfecție alimentară, după ce au participat la o înmormântare

Protecția Consumatorului a amendat firma de catering ce a oferit mâncare la botezul din Ragla

GRAV: 69 de persoane- copii și adulți- au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce ar fi mâncat de la Restaurant Ardeal

Stelian Dolha (Protecția Consumatorului): Restaurant Ardeal nu se deschide până nu își rezolvă problemele! și DSV a dat amenzi

Restaurantul Ardeal a rămas și fără mașinile cu care transportau mâncarea: niciuna nu corespundea!

Restaurant Ardeal: Considerăm că au fost și alte cauze care au dus la cazurile de toxiinfecție

85 de pacienți, între care 30 copii, la Urgențe cu toxiinfecție alimentară: Un pacient de 55 de ani, internat și la Terapie Intensivă

S-a deschis dosar penal în cazul toxiinfecțiilor alimentare de la Restaurant Ardeal. Un bărbat a ajuns la Terapie Intensivă

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Cel mai mare favor și bine tuturor consumatorilor, ocazionali sau „de-ai casei”
  l-ar putea face DSV prin controale de sănătate a tuturor celor manipulează, sau sunt în contact direct cu alimentele , planificat in grup per local , supravegheata și înregistrată video prezenta acestora
  Concret cunosc caz unde patronul localurilor mergea cu toate carnetele de sănătate pentru a fi vizate (bineînțeles cu ploconul aferent),personalul dând doar o semnătură.
  Câți dintre noi nu am avut de suportat toxiinfecții alimentare, dar fiind în tranzit ne-am tratat cum am putut.
  In zilele mai aglomerate, am văzut cameriste sau femei de serviciu servind alimente și manipulând alimente fara nici o reținere și fără mănuși de protecție.

  Controale inopinate la Fast-food -uri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.