11.2 C
Bistrița
marți, mai 30, 2023

Doar 12% dintre câinii verificați de Primăria Bistrița au fost sterilizați

Bistrițenii nu se înghesuie să își înregistreze și sterilizeze câinii de companie. Se pare că doar 12% dintre câinii verificați de Primăria Bistrița au fost sterilizați și doar 36% microcipați.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Bistrița din luna februarie și până acum au fost verificate 300 de case din municipiu și au fost identificați 179 de câini, majoritatea de rasă comună. Dintre aceștia, doar 12% au fost sterilizați și 36% microcipați.

„S-a constatat că doar 36% erau microcipați și 12% sterilizați, deși sterilizarea și înregistrarea câinilor de rasă comună este obligatorie, potrivit legii. Acțiunea a continuat în localitatea component Slătinița, unde polițitii locali au verificat deja 93 de gospodării, identificând 139 de câini cu stăpân, dintre care 112 de rasă comună, 21 cu cip de identificare, 2 sterilizați) și 27 din diferite rase (19 cu cip de identificare). Poliția Locală continua acțiunea de recenzare până la verificarea tuturor gospodăriilor din Slătinița”, precizează Primăria Bistrița.

Primăria Bistrița derulează, alături de ONG-ul Ein Herz Fur Streune, campanii gratuite de sterilizare la 3 cabinete veterinare din Bistrița. În prima parte a lunii iunie va fi demarată o astfel de campanie și în Slătinița, cu ajutorul unui echipaj mobil.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Pai și pana acuma nu avut Politie Locala??? Ba da am avut dar au dormit….legea care obliga sterilizarea animalelor este de 20 de ani, dar e mai ușor sa stai la cafele „sub poarta” decât sa faci verificări….Politia Locala pe lângă cei peste 90 se polițiști locali are un director, un director adjunct șefi și sefuti….oare ei ce au pazit???
    Primarul abea după doi ani de mandat s-a gândit ca ar fi mai bine sa schimbe organigrama și sa-i treacă sub el…la fel de slab și el care de altfel în campanie venea cu sloganul fără cerșetori, acum nu poți bea o cafea liniștit pe o terasa ca te abordează 10 cerșetori în 5 minute!!! Rușine pe bani publici

  2. doar recenzare??????????? fara amenda? fara confiscari sterilizari si adusi inapoi cainii?????? e degeaba!!!de numarat puteam numara si noi!!!!

  3. Este buna campania de sterilizare a tot ceea ce nu este ” de rasa pura ” – inregistrata si tinuti sub un strict cntrol, DAR CE FACEM CU CANII HOINARI SI TELELEI… care haladuiesc peste tot , cu sau fara stapani… ? Pe aia ar trebui prima data prinsi si sterilizati sau… ” abatorizati „… ca ne umplem de caini telelei peste tot si scapati de sub control… ! Nu cainii de curte sunt problema principala, desi multi dintre particulari, efectiv arunca catzelusii fatati, pe domeniile publice ori la liziera padurilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...