13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

BĂTAIE DE JOC: Lături servite copiilor care iau masa la cantina INFOEL

Porții mici și de proastă calitate, cu asta trebuie să se mulțumească elevii care stau în internatul Colegiului Tehnic INFOEL și iau masa la cantina școlii. Printre „anomaliile” întâlnite se numără o ciorbă de perișoare la care s-au folosit doar 3,2 kilograme de carne și care trebuia să sature peste 140 de elevi sau cină compusă dintr-un pachet de biscuiți și o napolitană.

Elevii care stau în internatul Colegiului Tehnic INFOEL și mănâncă la cantina școlii sunt ținuți la dietă involuntară, pare-se, de anul trecut! Situația de neconceput de la INFOEL a fost semnalată de mai mulți cititori Bistrițeanul.ro, care a făcut mai departe o sesizare la Protecția Consumatorilor.

Printre cele semnalate se numără: ciorbă de perișoare la care s-au folosit doar 3,2 kilograme de carne tocată, deși trebuia să sature 143 de elevi, ceea ce înseamnă că un elev a primit doar 22 de grame de carne.

În 13 și 20 octombrie, la cină, elevii au primit un pachet de biscuiți și o napolitană. În alte zile, elevii au primit la cine o singură bucată de cascaval pane și o cantitate mică de budincă.

Anul trecut, de Moș Nicolae, 12 elevi n-au mai primit felul doi la masa de prânz, administratorul cantinei susținând că a cumpărat prea puțin pește (doar 6 kilograme, cantitate ce trebuia împărțită la nu mai puțin de 120 de elevi).

Acestea nu sunt singurele probleme semnalate de cititorii Bistrițeanul.ro. Calitatea preparatelor ar fi și ea discutabilă. De asemenea, meniul este întocmit de administrator, fără a fi vizat/aprobat de medicul de la cabinetul școlar și directorul unității, listele de alimente se întocmesc zilnic într-un singur exemplar, pentru administrator, iar cele de restituire a alimentelor neconsumate de bucătari doar la sfârșit de lună.

Ca urmare a sesizării la OPC făcute de Bistrițeanul.ro, o echipă de control s-a deplasat la cantina colegiului și a găsit diferențe de gramaj la preparatele servite la micul dejun (diferențe mici), neindicarea gramajului pentru fiecare tip de produs alimentar servit și utilizarea unui cântar care nu avea verificarea metrologică efectuată la zi.

Protecția Consumatorilor a amendat unitatea cu 32.000 de lei. Mai multe detalii despre asta puteți citi AICI.

Cum se explică diferența dintre ce au găsit inspectorii la fața locului și imaginile primite de Bistrițeanul.ro? Ei bine, coincidența face ca, cu o zi înainte, în control au fost și reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, care a găsit și confiscat aproape 12 kilograme de produse alimentare care nu aveau datele de identificare (mai exact nu aveau etichete unde să fie specificat termenul de valabilitate și alte date relevante).

Instituția a amendat unitatea cu 10.000 de lei și a stabilit mai multe termene de remediere, având în vedere că atât în bucătărie, cât și în sala de mese, în timp ce se pregătea și lua masa se desfășurau lucrări de reamenajare.

Astfel, cu un control pe cap, administratorul cantinei s-ar fi apucat să mai remedieze din probleme. Singurul cântar folosit în unitate a fost adus anul trecut de o bucătăreasă și nu pus la dispoziție de cantină cum era normal. Acel cântar a și fost scos la înaintare la controlul OPC.

Directoarea Colegiului Tehnic Infoel, Alina Puțura, nu a putut fi contactată pentru a comenta situația.

Din fericire nu la toate cantinele școlilor din județ se mănâncă atât de prost. O demontrează cantina Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, unde Alex Beldean, după ce a gătit preț de un deceniu pe vasele de croazieră, s-a întors acasă, unde le asigură masa elevilor din internatul CNLR.

Acesta își surprinde permanent „clienții” adolescenți cu supe-creme, file de șalău sau clătite cu cremă de brânză și somon. Povestea sa o puteți citi mai jos:

OAMENI din BN: După aproape 10 ani pe vase de croazieră de lux, Alex Beldean a ales cantina Colegiului „Liviu Rebreanu”

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Pacat de acest liceu.Schimbati totul in administrare.Demonstrati ca sunteti umani.Nu va bateti joc de copii.Se cere o ancheta jurnalistica daca altfel nu exista.

  2. Asta pentru că administrația „DĂ DRIAPTA” favorizează liceele de fițe Liviu și Andrei. Liceele de bogați au avut și au întotdeauna prioritate.

  3. Au m-ai fost multe controale dar schimbarea nu apare.Nu putem oare să facem un schimb? Să aducem la cantină copii acestor administratori și bucătari.Rusine să vă fie.Sa vedem ce-ar face.Nu m-ai aveți frică de nimeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: