25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Drumul de Câmp – Sub Grofu din Posmuș ar putea asigura acces direct din DJ 173 spre Castelul Teleki

Consilierii județeni vor discuta în ședința de Consiliu Județean de mâine, inclusiv despre trecerea din domeniul public al județului Bistrița-Năsăud în domeniul public al comunei Șieu a unei suprafețe din imobilele-terenuri.

Scopul este relocarea sectorului „Drumul de Câmp – Sub Grofu” (proprietate publică a comunei Șieu). Sectorul va fi amenajat ca zonă de primire și acces la Castelul „Teleki” Posmuș.

Conducerea Complexului Muzeal BN a solicitat inițierea demersurilor necesare pentru preluarea în domeniul public al județului a suprafeței de 2295 mp din imobilul „Drum de Câmp – Sub Grofu”.

Instituția va amenaja aici un acces direct din DJ 173 spre Castelul „Teleki” Posmuș.

Totodată, se dorește realizarea unui gard perimetral de protecție a întregului domeniu aferent Castelului Teleki Posmuș. Va fi amenajată inclusiv o poartă de intrare inscripționată corespunzător valorii de monument istoric.

Inițiatorii proiectului vor să asigure cadrul de securitate și protecție pentru amenajarea întregii zone adiacente DJ 173 ca parc cultural-recreativ.

Se vor putea organiza și evenimente de anvergură cu impact implicit asupra creșterii gradului de atractivitate a publicului larg și turiștilor vizitatori.

Imobilul „Castelul Teleki” situat în localitatea Posmuș str. Stejarului nr. 32, este proprietate publică a județului Bistrița-Năsăud. Clădirea este administrată de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

Castelul Teleki a fost integral reabilitat și restaurat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Inițiatorii proiectului argumentează că „este necesar ca zona de acces din drumul județean DJ 173 să fie amenajată și semnalizată corespunzător, pentru atragerea turiștilor către obiectivul principal-castelul.

Castelul Teleki Posmuș este integrat în circuitul turistic „Via Transilvanica”. Traseul de drumeții tematice are o lungime totală de 1.262 km, începe la Putna, străbate 10 județe și se termină la Drobeta Turnu-Severin – promovând diversitatea culturală, etnică, istorică și naturală a Transilvaniei, Bucovinei și Banatului montan”.

Mai multe detalii despre proiect – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...