2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Cele mai citite cărți de copii în Bistrița-Năsăud: „Este un fenomen, rafturile bibliotecii sunt mai mereu goale”

Peste 420 de elevi din Bistrița, Milaș, Romuli, Josenii Bârgăului sau Sânmihaiul de Câmpie au participat la concursul ARTfish, organizat de Palatul Copiilor din Bistrița, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc”.

Concursul a presupus realizarea unui afiș pentru o carte îndrăgită de fiecare copil, dar și o scurtă prezentare a volumului. Dacă ar fi să luăm în calcul preferințele celor peste 420 de copii participanți, cea mai citită carte în județ este „Jurnalul Annei Frank”. 

FOTO – ARTfish: Cele mai iubite și „desenate” cărți, expuse în Galeria de artă a copiilor din Bistrița

Izabela Andronesi, de la secția de Împrumut Copii a Bibliotecii „George Coșbuc”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro că pe locul doi între preferințele copiilor au fost trei cărți: „Coraline”, „Scufiţa roşie” și „Minunea”.

Pe locul trei, cu același număr de ilustrații realizate de copii se află „Jurnalul unui puşti”, „Harry Potter”, Charlie şi fabrica de ciocolată şi Matilda.

Au fost, de asemenea, câteva zeci de benzi desenate. Dogman, Zâmbește, Prietene adevărate, Izzy cea creativă, Roller girl, Surori, Sponge Bob a apărut de două ori. Și Ștrumfii este de asemenea o carte foarte des căutată.

Este un fenomen. Copiii cer des cărți cu benzi desenate. Iar rafturile dedicate benzilor desenate sunt mai mereu goale pe secție. Copiii ne-au cerut, de asemenea, și manga. Deocamdată nu există la bibliotecă, dar sperăm să achiziționăm și manga în viitorul apropiat. Există în expoziția de afișe ARTfish și cîteva lucrări inspirate de manga”, a explicat Izabela Adnronesi.

Preferințele copiilor i-au inspirat și pe adulți, confirmă prof. dr. Diana Oancea Morar, directoarea Palatului Copiilor din Bistrița.

Eu în anii trecuți, am făcut exercițiul ăsta. Am preluat cel puțin câte două, trei cărți din lista copiilor și le-am citit și eu. Și chiar mi-au plăcut.

Știu că și câțiva dintre membrii juriului s-au apucat de citit. Pe unele le-au căutat pe net, ca să vadă despre ce e vorba. Spre surpriza noastră, multe cărți au un afiș mai bun decât coperta”, ne-a mai spus profesoara Diana Oancea Morar. 

Foto @ Concursul de afișe ARTfish

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.