6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Ținutul Ciceului, promovat la nivel național! Cetatea Ciceului a primit finanțare pentru marcare, semnalizare și digitalizare

Cetatea Ciceului de la Ciceu-Corabia a fost inclusă pe lista celor 30 de cetăți finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Aceasta va primi 30.000 de euro pentru digitalizare, marcare și semnalizare, putând fi astfel mai ușor promovată la nivel național.

Potrivit Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Cetatea Ciceului, de la Ciceu-Corabia, a fost inclusă în lista celor 30 de cetăți finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cetatea Ciceului este inclusă în Ruta Cetăților, una dintre cele 12 rute turistice și culturale finanțate prin PNRR. Ce înseamnă asta? Cetatea Ciceului primește 30.000 de euro pentru digitalizare, marcare și semnalizare corespunzătoare.

„Unul dintre siturile arheologice cercetate intens după anii 90 de către echipe diferite de specialiști ai Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, sprijiniți mereu de către principalul beneficiar, Primăria Ciceu-Mihăiești, revine astfel în prim plan. Ținutul Ciceului cu o bogăție aparte în vestigii istorice și arheologice are șansa acum de a fi promovat la nivel național fiind doar unul din proiectele de promovare a zonei ce urmează a fi implementate”, precizează reprezentanții Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: