13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

Companiile încearcă și ele să-și susțină angajații în decizia pro-vaccinare

Nu doar autoritățile caută modalități de a convinge populația să se vaccineze, ci și companiile. Așadar, câteva firme din Bistrița au apelat la anumite scheme de bonusare.

Pentru ca economia să revină pe făgașul firesc, este nevoie ca angajații să își reia activitatea la locul de muncă în mod normal. În acest sens, companiile au o serie de idei stimulatoare. Desigur, toate sunt de acord că vaccinarea este o decizie voluntară.

Una din companiile bistrițene a decis să ofere un bonus de 50 de lei net tuturor angajaților care se vaccinează cu schema completă (primele două doze). La această sumă, se adaugă  și transportul oferit de firmă pâna la centrul de vaccinare si retur.

„Am decis să ”premiem” angajații cu 50 de lei net, după efectuarea celor două doze de vaccin anti COVID-19. Ținem la sănătatea angajaților și vrem ca modul de lucru să funcționeze în parametrii normali. Acest lucru nu ar fi posibil dacă am avea o serie de cazuri pozitive intern. Pe lângă asta, punem la dispoziție și o mașină care să ii transporte pe angajați la centrul de vaccinare ales și retur.” spune directorul unei companii din zona industrială a Bistriței.

O altă firmă, a decis ca ziua vaccinării să fie și zi liberă

„Încercăm să încurajăm pe cât se poate vaccinarea în rândul angajaților. Astfel, am hotarât intern ca fiecare angajat, în ziua în care se vaccinează să fie liber pe parcursul întregii zile. Am avut câteva cazuri de pozitivi în valurile precedente, iar activitatea a fost destul de îngreunată, deoarece a trebuit să ne descurcăm cu mai puțini angajați. Contribuim cum putem, dar până la urmă vaccinarea este decizia personală a fiecăruia.” spune managerul unei firme din Bistrița.

Pe langă aceste măsuri, companiile spun că respectă toate modalitățile de prevenție a infecției cu COVID-19 la locul de muncă. Majoritatea au și teste rapide în dotare, în caz că sunt angajați cu simptome similare COVID-19.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...