21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Coniacul Brendea, distins cu Medalia de Aur, la Vinarium Internațional Wine Contest

Brendea & Sons” – mica distilerie artizanală din inima Bistriței care produce vestitul coniac Brendea – are un motiv de mândrie în plus! A cucerit recent Medalia de Aur la Vinarium Internațional Wine Contest. „Este o recunoaștere a calității coniacului Brendea și o încununare a eforturilor depuse în atâția zeci de ani”, recunoaște încântat Petru Alexandru Brendea.

Toți bistrițenii au auzit deja (dacă nu cumva sunt iremediabil cuceriți) de faimosul coniac Brendea – care poate fi savurat în capitală, în localurile cu ștaif din Centrul Vechi.

Este o băutură alcoolică nobilă pentru oameni nobili. Are culoarea chihlimbarului, iar buchetul și gustul sunt deosebit de plăcute. Se obține exclusiv din vin alb, altoit, iar pentru învechire se folosesc butoaiele din stejar”, ne-a explicat cu mândrie Petru Alexandru Brendea.

Experiența obținută pe parcursul câtorva zeci de ani a fost cea care l-a ajutat să obțină produse de o calitate excepțională. Acestea sunt apreciate atât în țară, cât și în occident, de specialiști străini.

Petru Alexandru Brendea a participat la trei concursuri internaționale, în 2015, 2016 și 2018. La fiecare dintre acestea a obținut un punctaj situat în plaja medaliei de argint.

La sfârșitul lunii mai, Petru Brendea a reușit încă o performanță deosebită. Coniacul XO marca Brendea a fost distins cu mult râvnita medalie de aur.

„Mă bucur când vin la mine oamenii din județ, dar și din afara lui, dorind să învețe să producă coniac. Le-am oferit cu multă plăcere sfaturi privind procesul tehnologic de producere a coniacului, de fiecare dată”, a subliniat Petru Brendea.

Acesta a ținut totuși să semnaleze faptul că în județ au apărut produse contrafăcute, de o calitate îndoielnică, etichetate totuși drept coniac. „Sunt oameni care pun într-o țuică de calitate slabă stafide, cafea, zahăr ars și alte ingrediente. Și o valorifică apoi drept coniac”, a mai avertizat  Petru Brendea. 

Producătorul de coniac a rememorat cu mândrie faptul că în 2019 s-a bucurat de satisfacția de a  organiza prima degustare de palincă și coniac în centrul Bucureștiului, pe Bulevardul Unirii, aproape de Palatul Parlamentului.

De atunci, s-au intensificat și comenzile pentru București. Coniacul Brendea ajunge însă și la clienții săi fideli din Cluj-Napoca, Timișoara sau Brașov. Produsele distileriei artizanale Brendea&Sons le puteți comanda online pe www.brendea.ro

FOTO: Țuica din pere piperate – „Regina palincilor” și un Elixir misterios – tăriile rare produse în Bistrița-Năsăud, de Brendea&Sons

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...