13.8 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Copiii abuzați au propriul număr de telefon la care pot suna pentru a fi salvați

Copiii abuzați sau cei ce știu despre anumiți copii că sunt abuzați pot suna la un număr de telefon ”dedicat” lor. În toate județele a devenit operațional numărul unic 119, preluat de cei de la Protecția Copilului.

Tot mai mulți copii sunt victime ale violenței, abuzului, neglijenței, sunt exploatați fizic sau sexual, etc.

Astfel, prin programul guvernamental ”Din grijă pentru copii” s-a implementat un număr de telefon ”de urgență” dedicat celor mici. Mai exact, la nivelul întregii țări a devenit operațional numărul unic 119, apelabil din orice rețea, gratuit.

La acest număr de telefon pot suna:

  • copiii care sunt victime
  • cei ce văd că un anumit copil este victimă.

Inginerii STS au instalat în cele 47 de sedii ale direcțiilor de asistență socială și protecția copilului din țară un număr de 94 de posturi telefonice. Sunt dispuse câte două în fiecare centru de preluare a apelurilor.

Numărul 119 a devenit operațional încă din 5 ianuarie și este funcțional 24 de ore din 24.

Apelurile sunt preluate de către consilierii specializați în asistență socială și protecția copilului. În cazul situațiilor anunțate prin 119, dar pentru care este necesară intervenția imediată a Poliției sau a echipajelor medicale, operatorii direcțiilor de asistență socială și protecția copilului vor alerta Serviciul de urgență 112.

Totodată, potrivit acestui program, atunci când sunt cazuri de copii dispăruți, Poliția poate utiliza Sistemul de avertizare RO-ALERT, administrat din punct de vedere tehnic de către STS.

Conform surselor Bistrițeanul.ro, și copiii încep să semnaleze când colegii lor sunt abuzați. Recent, o fetiță a fost salvată de sub loviturile crunte date de mamă. Asta după ce colegele ei au văzut-o vânătă și au anunțat poliția.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: