11.2 C
Bistrița
vineri, septembrie 30, 2022

Costurile reabilitării Bisericii Evanghelice cresc ca Făt Frumos! Scumpirile din piață au mărit devizul inițial cu peste 4,5 milioane

Primăria Bistrița se pregătește să mărească considerabil suma cu care va merge acasă constructorul care se ocupă de reabilitarea Bisericii Evanghelice. Costurile au crescut, peste noapte, cu 4,5 milioane de lei.

Municipalitatea profită practic de o ordonanță de urgență care permite autorităților locale și județene să ajusteze prețurile aferente materialelor de construcții. Deja la mai multe proiecte s-au făcut „corecții”, sumele cu care vor merge acasă constructorii fiind considerabil mai mari.

Și în cazul Bisericii Evanghelice costurile de reabilitare au crescut destul de mult, mai exact cu 4,5 milioane de lei. Valoarea necesară finalizării investiției se apropie de 20 de milioane de lei.

Printre lucrările care se realizează să numără consolidarea și restaurarea interiorului bisericii, restaurarea corpurilor de iluminat, a mobilierului bisericesc sau amenajarea interioară pentru concerte de orgă și alte manifestări culturale la parterul bisericii.

Va fi restaurat și mobilierul și va fi amenajată o platformă de vizitare, iar podul va fi luminat. Nu este uitat exteriorul bisericii, care va fi și el consolidat și restaurat. De aceste lucrări se ocupă Iasicon din Iași și MIS Grup.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...