-5.8 C
Bistrița
duminică, februarie 5, 2023

Cum să eficientizezi spațiul în garsonieră: 5 idei utile

Garsonierele reprezintă opțiunea perfectă pentru persoanele care locuiesc singure sau în cuplu. Acestea sunt practice și accesibile, iar cu un design interior potrivit, pot deveni extrem de primitoare și confortabile.

Cu toate acestea, cei care locuiesc într-un apartament de tip studio se confruntă adesea cu o problemă comună: senzația neplăcută de înghesuială și lipsa permanentă a spațiului suficient.

Dacă și tu îți dorești să eficientizezi spațiul din garsonieră, iată câteva recomandări utile, pe care le poți pune în aplicare imediat!

1. Elimină dezordinea cu ajutorul pieselor de mobilier alese strategic

Pare genul de sfat ușor de spus, însă greu de pus în practică. Ordinea se menține destul de dificil în gospodăriile unde ritmul vieții este mereu alert, dar mai ales acolo unde spațiul disponibil este limitat.

De aceea, soluția ideală este să apelezi la piese de mobilier practice, precum o canapea cu ladă de depozitare pe care o găsești pe FAVI.ro, într-o gamă variată de modele și culori. Aceasta te va ajuta să pui deoparte, în cutii pentru depozitare, toate obiectele pe care nu le folosești zilnic. Le poți păstra sub canapea, unde sunt ușor accesibile, dar în afara razei vizuale.

De asemenea, poți opta și pentru o măsuță de cafea cu spațiu suplimentar pentru reviste, căni, telecomenzi, lumânări parfumate și alte obiecte pe care nu vrei să le lași la vedere. Astfel, aspectul camerei va fi mult mai ordonat și aerisit, creând impresia de spațiu.

2. Delimitează mai multe zone în aceeași cameră

Chiar dacă ai la dispoziție o singură încăpere principală, în afară de bucătărie și de baie, nu înseamnă că trebuie să trăiești într-un dormitor sau să dormi într-o sufragerie. Poți delimita strategic zonele destinate activităților diferite, astfel încât să creezi senzația de camere distincte.

Acest lucru nu numai că te va ajuta să creezi senzația vizuală de mai mult spațiu, dar chiar vei reuși să depozitezi obiectele mai eficient, în zonele lor dedicate.

De exemplu, poți separa zona pentru dormit de zona de zi printr-un corp de mobilier cu rafturi și sertare. Acesta va delimita armonios spațiul și va servi și drept spațiu pentru depozitare.

3. Păstrează mobilierul de-a lungul pereților, pentru a eficientiza spațiul

Chiar dacă o canapea situată în mijlocul livingului poate suna bine, în realitate, în cazul unei garsoniere, designerii recomandă să păstrezi toate elementele cât mai aproape de pereți sau chiar fixate pe aceștia.

De exemplu, în loc să folosești un dulap, poți monta mai multe etajere pe unul dintre pereți, unde să păstrezi diverse obiecte, precum cărți, viniluri, decorațiuni, boxe și nu numai.

4. Alege un stil minimalist sau inspiră-te din acest trend

Indiferent dacă este vorba despre încăperea principală, baie sau bucătărie, dacă vrei o garsonieră spațioasă și confortabilă, alege cu încredere un design interior minimalist. Acesta este caracterizat prin mobilier cu linii simple, fără ornamente sau detalii care încarcă vizual spațiul.

O garsonieră minimalistă cuprinde doar acele elemente de care ai cu adevărat nevoie, fără să fie aglomerată cu accesorii inutile. Inspiră-te din acest concept și vei reuși să obții o locuință chic, modernă, spațioasă și comodă.

5. Folosește oglinzi pentru a crea iluzii optice

Chiar dacă alegi un stil minimalist, nu omite elementele care te pot ajuta să obții extra-spațiu într-un mod strategic: oglinzile. Poziționează o oglindă verticală pe unul dintre pereți, de exemplu, pentru a crea senzația de loc suplimentar.

Adaugă o oglindă și pe peretele situat vis-a-vis de fereastră, pentru a reflecta lumina soarelui și pentru a crea mai multă lumină naturală în interior.

Toate aceste recomandări și mici trucuri vor face diferența și vor reuși să-ți transforme garsoniera în cel mai plăcut spațiu – chic și confortabil, în același timp!

Sursă imagine: Pexels.com 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: