21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Ce se întâmplă dacă lucrările de pe Gării-Năsăudului nu sunt finalizate la timp? Daniel Suciu: „Avem trei variante, toate proaste”

Într-o conferință de presă organizată la sediul PSD Bistrița, Daniel Suciu, actual deputat și fost Ministru al Dezvoltării a declarat că un eventual eșec în ceea ce privește construirea axei de transport Str. Gării-Năsăudului, orașul ar avea trei variante prin care să iasă din impas, toate păguboase.

Problema neterminării lucrărilor începute încă de anul trecut pe Decebal continuă, ia traficul din Bistrița este în unele ore blocat, în altele se circulă cu dificultate. Bulevardul Decebal este în lucru, lucrările s-au devansat cu alte patru luni de zile, iar până la data finalizării proiectului, 31 decembrie 2023, constructorul lucrării care valorează peste 10 milioane de euro trebbuie să termine și alte trei segmente prinse în proiect, respectiv Strada Gării, Andrei Mureșanu și Năsăudului.

În ultimele zile Primăria Bistrița, Aquabis SA, furnizorul de apă-canal și MIS Grup, executantul lucrării, au creat un scandal pe rețelele de socializare, fiecare ținându-și partea. Daniel Suciu a dat o replică:

„Observăm că domnul primar nu vrea și nu poate să își asume responsabilitatea acestor șantiere care par să nu se mai termine niciodată. A căutat vinovați pentru situația creată și i-a găsit foarte repede. E vorba de SC Aquabis SA și de firma constructoare, MIS Grup. El, ei, nu au nicio vină pentru cum se împiedică unii de alții”.

Dacă lucrările nu sunt finalizate la timp, aici fiind inclusă și Linia Verde alături de Axa Gării-Năsăudului, Bistrița va fi un oraș dator cu peste 22 de milioane de euro, bani pe care nu îi are. Sunt, totuși, câteva variante pe care municipalitatea le poate alege, fiecare în parte având în special dezavantaje.

„Primăria este responsabilă de aceste proiecte și nu este de datoria bistrițenilor să citească replici și contrareplici. Ei trebuie să știe că aceste lucrări, prin grija primarului vor fi finalizate la timp, astfel încât să nu pierdem 22 de milioane de euro și să nu fie jumătate de oraș blocat.

Dacă am faza, ne furăm singuri căciula. Adică rămânem fără bani pentru alte proiecte să le băgăm în ceva falimentar. Ce știm e că până la 31 decembrie 2023 trebuie să fie închise lucrările. Mai departe sunt scenarii. Scenariul unu este „banii înapoi”, toți. Un altul este fazarea, nu una foarte bună pentru că pierdem alte proiecte, iar scenariul trei: dăm banii înapoi și continuăm lucrările de la bugetul de stat pentru că eu am înțeles că bugetul primăriei nu suportă așa ceva. Vom plăti de două ori!”, a declarat în cadrul conferinței de presă Daniel Suciu, președintele PSD Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Cica sa termine si alte strazi!!!
  CARE STRAZI SUNT TERMINATE???
  VOU NU VEDETI CA ACEL CONSTRUCTOR INTRA PE O STRADA SI IESA FARA SA SE CUNOASCA CEVA???
  grigore balan acum e mai aiurea decat inainte!!!
  La omv parca e in ucraina…
  In unirea pistele de bicicleta parca e un trotuar de 80 de ani, spart de sute de ori!!
  Vinovatii???
  Primaria …totzi angajatii implicati, de la aia cu fata neagra cu parul cret pana la primar care havar nu are cu ce se toarna betonul!!!
  Nu ne legam acum de BUDA, pesemne ca asta e nivelul lui de intelegere ptr ca acolo a stat cel mai mult, cand altii erau in biblioteci!!!

 2. Bistrițenii, sunt oameni cu demnitate, harnici, binevoitori, dar și când se umple paharul, cum este vorba romanului : ce-i mult este prea mult. Suntem hartuit efectiv în trafic zilnic de atâta timp. Nu vedem un lucru terminat de la cap la coada sa spunem Da, mai, uite s-a început și ce vedem ca s-a terminat este o realizare! Din contra, vedem ca pe zi ce trece Bistrița arata ca o scena de război, străzile toate găurite, deteriorate iar bistrițenii îngroziți ca dintr-un oraș cochet cu care ne mândream a ajuns o epava. Mulțumim Primăriei pentru deteriorarea psihica a cetățenilor și hidisenia orașului. Dacă nu te pricepi, stai în banca ta, lasă pe altul, un bun gospodar cu intenții bune. Mare lucru sa știi sa te retragi când trebuie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...