18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

De-acum vă puteți face teste rapide antigen GRATUIT la medicul de familie! În ce condiții:

Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență care le permite medicilor de families să facă teste rapide antigen GRATUIT la cabinete. Aceștia vor fi remunerați de stat pentru fiecare test făcut și sunt obligați să raporteze zilnic rezultatele.

Potrivit ordonanței de urgențe, medicii de familie care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate vor fi sprijiniți să efectueze la cabinet teste antigen pentru depistarea infecției cu Covid.

Medicii de familie vor achiziționa teste rapide antigen și vor primi 50 de lei/persoană pentru fiecare test efectuat. Suma cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele și echipamentele de protecție necesare testării.

Aceștia au obligația să raporteze rezultatele în aplicația Corona Forms imediat după efectuarea testării, cel târziu până la ora 24:00. Activitatea se va realiza în cadrul programului de lucru și vor beneficia de acest serviciu toate persoanele înscrise pe lista medicului respectiv.

De asemenea, vor putea să se testeze la medicii de familie și cei care nu au un medic de familie sau sunt pe lista altuia. Sunt considerați eligibili cei suspectați că ar fi infectați cu Covid.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...