1.3 C
Bistrița
duminică, noiembrie 27, 2022

Debandadă-n Piața Decebal! Mai mulți comercianți au fost prinși că au subînchiriat spațiile primite de la Primărie

Primăria Bistrița a dat peste mai mulți comercianți care au primit spații pentru a-și amplasa tonetele în Piața Decebal și au subînchiriat spațiul. Municipalitatea se arată blândă cu acest fenomen ilegal și le dă doar un avertisment celor în cauză.

Au primit spații de la primărie în chirie la prețuri bune pentru a-și amplasa chioșcurile și tonetele și le-au subînchiriat. Se întâmplă în Piața Decebal, unde sunt 21 de chioșcuri și tonete pe spațiul public.

Primăria a descoperit această situație în urma unui control care viza prelungirea contractelor de închiriere. Culmea, cei prinși cu mâța în sac au fost doar avertizați și vor fi monitorizați în continuare. Din cele 21 de spații ocupate de chioșcuri și tonete, 5 erau subînchiriate altor comercianți.

„Pe durata executării contractelor de închiriere exercitate în baza HCL 191/2019 a Consiliului Local al municipiului Bistrița au fost identificate situații în care chiriașii au subînchiriat chioșcurile, mai exact în Piața Decebal. Astfel se impune monitorizarea acestei situații în virtutea respectării prevederilor art. 10 din contractele de închiriere care dispune să nu se subînchirieze și să nu se cesioneze terenul ce face obiectul contractului, în favoarea unei terțe persoane, fizice sau juridice, fără acordul prealabil scris al proprietarului”, se arată în proiectul de hotărâre ce va ajunge pe masa consilierilor locali săptămâna aceasta.

 

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...