22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

Deputatul PNL Robert Sighiartău: Autoritățile nu mai pot impune masca în aer liber

Deputatul PNL BN Robert Sighiartău: Curtea Constituțională a declarat ieri neconstituțională în ansamblu ordonanța de urgență 192 din noiembrie 2020. Aceasta prevedea că autoritățile pot impune masca de protecție în aer liber. Totodată, angajatorul avea voie să decidă organizarea activității în regim de telemuncă, fără a mai cere consimțământul angajatului.

Potrivit G4Media.ro un alt efect al deciziei CCR este că toate amenzile primite de cetățeni pentru că nu au purtat mască în aer liber și contestate în instanță – vor fi anulate. Asta doar dacă până la publicarea deciziei CCR, instanța nu a pronunțat o decizie.

Curtea Constituțională a declarat ieri neconstituțională în ansamblu ordonanța de urgență 192 din noiembrie 2020. Și asta pentru că a fost adoptată cu încălcarea prevederilor referitoare la avizarea proiectelor de acte normative de către Consiliul Legislativ.

Ordonanța de urgență 192/2020 a modificat câteva articole din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Aceasta stabilea măsurile și rectricțiile care pot fi impuse în contextul stării de alertă.

Prevederile Legii 55 rămân în vigoare. Vor fi eliminate doar prevederile introduse prin OUG 192/2020. Guvernul a modificat atunci câteva articole din Legea 55. Respectiv – cele referitoare la posibilitatea impunerii măștii de protecție și la telemuncă.

Mai multe detalii – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...