4.9 C
Bistrița
marți, decembrie 6, 2022

VIDEO – DROGURI PRINTRE TINERI: Și CJ BN ia atitudine! Se lasă cu plângere împotriva comisarului antidrog

Problema drogurilor a fost larg dezbătută în Consiliul Județean. „Am rămas trăznit când am auzit că doamna comisar e mulțumită!”, a susținut un consilier. „Să-i facem o plângere! (…) M-ați convins. E grav!”, a replicat Radu Moldovan.

În cadrul ședinței de Consiliu Județean BN s-a dezbătut problema drogurilor. Fenomenul ia  amploare, iar consumatorii sunt tot mai tineri: 11- 13 ani.

Am rămas trăznit când am auzit-o pe doamna comisar Borcani că e mulțumită de cum se fac lucrurile în județ, privind drogurile!”, a intervenit Samuel Coman, consilier județean liberal.

Înainte de ședința de CJ BN a avut loc o întâlnire celor din ATOP pe tema drogurilor.

Păi haideți să îi facem o plângere doamnei comisar, dacă e mulțumită! (…) Dar m-ați convins. Situația e gravă. Copiii și oamenii ne sensibilizează pe toți. Trebuie făcut ceva! Și vrem să facem și noi ce putem!”, a intervenit președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Acesta a subliniat faptul că UNUL singur NU poate schimba. Și că profesorii au un rol esențial.

Să nu îmi spuneți că dumneavoastră, ca profesori (n.r. consilierul Samuel Coman este și cadru didactic) nu vedeți când un elev de-al vostru consumă droguri sau are probleme, că nu vă cred! Ar trebui așa cum un profesor face prezența la oră și e atent la alte aspecte, să se ocupe și de această problemă care e tot mai gravă!”, a mai spus Radu Moldovan.

S-a discutat inclusiv despre posibilitatea de a cumpăra teste pentru depistarea consumului de droguri.

Facem orice se poate și avem voie. Că dacă ne blochează Curtea de Conturi, nu rezolvam nimic. Dar facem o caravană, campanii de conștientizare. Uniți-vă toți și discutați, căutați soluții, că noi susținem cu ce putem. Nu e zi în care să nu citim știri despre cel puțin doi tineri prinși drogați la volan. Dar pe câți nu-i prind…!”, a concluzionat Radu Moldovan.

Întreaga discuție, în video de mai jos:

Despre problema drogurilor și amploarea fenomenului la noi în județ, Bistrițeanul.ro a mai scris aici:

DROGURI PRINTRE TINERI – INCREDIBIL: La Maieru, drogurile se servesc la WC

 

VIDEO – DROGURI PRINTRE TINERI: CUM ajungi să consumi droguri! Mărturia unui tânăr bistrițean, dependent timp de 13 ani

 

VIDEO – DROGURI PRINTRE TINERI – Un fost dependent de droguri, timp de 13 ani: Atitudinea familiei e esențială

 

DROGURI PRINTRE TINERI: Oamenii legii încearcă să stopeze oferta, dar de „cerere” CINE se ocupă?!?

 

DROGURI PRINTRE TINERI: Tu știi cui trebuie să te adresezi când te prinde „vraja” drogurilor?!?

 

VIDEO – DROGURI PRINTRE TINERI – S-au trezit consilierii locali: Bistrița e pe locul II la consum

 

ÎNGRIJORĂTOR! 15 adolescenți din județ au cerut anul trecut ajutor specializat pentru a se lupta cu dependența de droguri

 

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Dacă pedepsele pentru trafic de droguri sunt la nivel scăzut, atunci să nu ne mirăm. China a rezolvat problema. Pentru transport ilegal de lemne se confiscă mijlocul de transport, de ce nu se aplică și în cazul unor substanțe periculoase?

  2. Depistarea din timp si consilierea persoanelor este cea mai buna solutie. Uitati-va la toate tarile „civilizate” care au o problema mult mai mare decat noi cum au rezolvat-o. Avem de unde sa ne inspiram cand vine vorba de solutii bune si eficiente. Trebuie inteles in primul rand ca acesti copii sunt niste victime, niste pacienti, nu niste criminali si nu trebuie tratati asa. Ei au nevoie de ajutorul nostru si al specialistilor din domeniu si in niciun caz de ajutorul politiei sau al sistemului judiciar. Trebuie avuta mare grija in gestionarea unei astfel de probleme care oricum e foarte haotica si scapata de sub control pentru ca orice pas gresit poate inrautati serios situatia.
    Asa ca, le doresc alesilor nostri succes in gasirea unei solutii, care trebuie sa fie cumpatata dupa consultarea cu medici specialisti din domeniu si cum am amintit si la inceput, sunt atatea exemple de comunitati din occident, care s-au lovit de aceeasi problema, de unde se pot inspira pentru un rezultat cat mai eficace.

  3. Depistarea din timp si consilierea persoanelor este cea mai buna solutie. Uitati-va la toate tarile „civilizate” care au o problema mult mai mare decat noi cum au rezolvat-o. Avem de unde sa ne inspiram cand vine vorba de solutii bune si eficiente. Trebuie inteles in primul rand ca acesti copii sunt niste victime, niste pacienti, nu niste criminali si nu trebuie tratati asa. Ei au nevoie de ajutorul nostru si al specialistilor din domeniu si in niciun caz de ajutorul politiei sau al sistemului judiciar. Trebuie avuta mare grija in gestionarea unei astfel de probleme care oricum e foarte haotica si scapata de sub control pentru ca orice pas gresit poate inrautati serios situatia.
    Asa ca, le doresc alesilor nostri succes in gasirea unei solutii, care trebuie sa fie cumpatata dupa consultarea cu medici specialisti din domeniu si cum am amintit si la inceput, sunt atatea exemple de comunitati din occident, care s-au lovit de aceeasi problema, de unde se pot inspira pentru un rezultat cat mai eficace.

  4. Depistarea din timp si consilierea persoanelor este cea mai buna solutie. Uitati-va la toate tarile civilizate care au o problema mult mai mare decat noi cum au rezolvat-o. Avem de unde sa ne inspiram cand vine vorba de solutii bune si eficiente. Trebuie inteles in primul rand ca acesti copii sunt niste victime, niste pacienti, nu niste criminali si nu trebuie tratati asa. Ei au nevoie de ajutorul nostru si al specialistilor din domeniu si in niciun caz de ajutorul politiei sau al sistemului judiciar. Trebuie avuta mare grija in gestionarea unei astfel de probleme care oricum e foarte haotica si scapata de sub control pentru ca orice pas gresit poate inrautati serios situatia.
    Asa ca, le doresc alesilor nostri succes in gasirea unei solutii, care trebuie sa fie cumpatata dupa consultarea cu medici specialisti din domeniu si cum am amintit si la inceput, sunt atatea exemple de comunitati din occident, care s-au lovit de aceeasi problema, de unde se pot inspira pentru un rezultat cat mai eficace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...