-2 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Numărul elevilor și profesorilor infectați cu Covid, în creștere după primele două săptămâni de școală

După prima săptămână de școală, în 7 ianuarie, Inspectoratul Școlar transmitea că sunt sunt 6 profesori și 19 elevi depistați pozitiv cu COVID 19. În cea de-a doua săptămână, când au revenit la școală și elevii din ciclul primar, numărul celor infectați a crescut.

Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud a transmis astăzi situația privind grupele/clasele suspendate din cauza cazurilor de CoVid-19.

La nivelul județului, vineri, 14 ianuarie 2022, situația se prezintă astfel:

1. Toate unitățile de învățământ din județ funcționează cu prezența fizică a elevilor la școală.

2. În funcție de cazurile de preșcolari/elevi infectați cu Covid -19, grupele/clasele respective întră în scenariul de funcționare online.

La nivelul județului există 60 de formațiuni de studiu (grupe/clase) care își desfășoară activitatea online. În acest moment, sunt 93 de cazuri active Covid-19 în rândul elevilor. 39 de cazuri active Covid-19 s-au înregistrat și în rândul personalului din învățământ”, a transmis Inspectoratul Școlar.

În săptămâna 10-14 ianuarie 2022 nu s-au aplicat teste de salivă în școli. Semestrul II al anului școlar 2021-2022 începe luni, de asemenea – fără stocuri de teste în școli.

Între timp, au survenit schimbări importante și în funcționarea școlilor. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au susținut astăzi o conferință de presă în care au explicat schimbările.

Luni toate școlile încep cursurile cu prezența fizică a elevilor, a subliniat Sorin Cîmpeanu. Activitatea cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță se suspendă la existența a 3 cazuri de infectare în șapte zile consecutive. 

NOI reguli: Școala se face online în funcție de gradul de ocupare a paturilor din spitale destinate bolnavilor Covid

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: