7.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

Evaluare Națională: Ce subiecte au avut de rezolvat absolvenții de clasa a VIII-a la prima probă de examen

2031 absolvenți de clasa a VIII-a din Bistrița-Năsăud s-au înscris la examenul de Evaluare Națională. Prima probă s-a desfășurat astăzi, de la ora 9.00, la Limba și Literatura Română. Ce subiecte au primit absolvenții: 

La examenul de Evaluare Națională care a început în această dimineață s-au înscris 2031 absolvenți de clasa a VIII-a din școlile județului.

S-au prezentat însă doar 1943 candidați. Conform datelor oferite de Inspectoratul Școlar Județean, 88 de candidați (adică 4,52%) au absentat de la prima probă a examenului. 

Niciun elev nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

La proba de Limba și literatura română, elevii au primit varianta de subiecte cu numărul 4, potrivit textului consultat de Edupedu.ro.

Proba a început la ora 09:15, după completarea foilor de examen și s-a încheiat în majoritatea școlilor în jurul orei 11:15, după 120 de minute.

Fragmentele din care elevii au primit cerințe de rezolvat au fost din Sorin Titel („Pantera neagră”) și Stela Giurgeanu („Falsa generozitate”), un articol publicat în Dilema Veche. 

Proba la Matematică se desfășoară joi, 24 iunie, iar cea de Limba și literatura maternă – vineri, 25 iunie 2021.

Proba la Limba și literatura maghiară va fi susținută de 48 elevi.

14 elevi vor susține proba la Limba și literatura germană.

Probele scrise se vor desfășura în 63 de centre de examen.

Primele rezultate vor fi afișate în centrele de examen marți, 29 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie 2021 în intervalul orar 16:00-19:00 și 30 iunie în intervalul orar 8:00-12:00.

Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. Candidații vor semna o declarație tip prin care au luat la cunoștință că nota acordată în urma soluționării contestației poate crește sau descrește, după caz.

Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie 2021.

În Bistrița-Năsăud, s-au constituit trei centre zonale de evaluare. Acestea sunt organizate la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” și Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița, a mai transmis Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: