-0.6 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Prundu Bârgăului, a doua comună din județ care își face Serviciu de Evidența Populației

Cel mai probabil începând de anul viitor, se vor pute face buletine și la Prundu Bârgăului, primăria comunei înființându-și propriul serviciu de Evidența Populației. 4 oameni sunt instruiți să se ocupe de datele cetățenilor.

Prundu Bârgăului va fi a doua comună din județ care va avea propriul serviciu de Evidența Populației. Momentan, în mediul rural mai funcționează doar unul în cadrul Primăriei Livezile.

Potrivit primarului Doru Crișan, momentan cei 4 angajați ai serviciului sunt la instruire, urmând să susțină un examen în acest sens, cât de repede. Serviciul va fi operațional, cel mai probabil anul viitor.

„Urmare a lucrărilor de reabilitare exterioară, precum și a unor spații interioare din cadrul clădirii Centrului Multifuncțional (vis-a-vis de sediul Primăriei Prundu Bârgăului, au fost amenajate spații conforme pentru funcționarea în condiții optime și de siguranță a activității specifice SPCLEP. La acest moment a fost achiziționată și tehnica și baza materială pentru a asigura funcționalizarea serviciului”, precizează Doru Crișan.

Se pare că primăriile de comune au ezitat să înființeze un astfel de serviciu din cauza condițiilor legale impuse privind dotările, dar și instruirea personalului. Conform primarului Doru Crișan a început demersurile pentru înființarea acestui serviciu de mai bine de un an.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: