19.1 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

EXCLUSIV: Raul Trei Case. În 2 ani, consilierul primarului Turc și-a luat trei apartamente în Centrul Vechi al Bistriței

Mâna dreaptă a primarului Ioan Turc și umbra sa. Fotograf personal și sfătuitorul cel mai apropiat. Nimeni altul decât Raul Ciprian Neamți, consilierul personal al primarului Ioan Turc, din prima zi de mandat. O poziție cu multe beneficii. Ca de exemplu, trei apartamente cumpărate în ultimii doi ani în buricul târgului, fiecare la nici 100 metri de Primăria Bistrița. Evident, cumpărate la preț de chilipir, de la 8000 Euro…

Raul Ciprian Neamți, consilierul primarului Ioan Turc, a reușit, de când lucrează în Primăria Bistrița să achiziționeze trei spații în buricul târgului. Acestea au fost cumpărate de firma soției sale, cu prețuri absolut derizorii. Pe cel mai scump spațiu, un apartament cu două camere situat pe Pietonalul Liviu Rebreanu, deasupra magazinului Jupânu, Raul Ciprian a plătit mai puțin decât 25.000 de euro. Bașca, au lucrat aici să scoată gunoiul câteva săptămâni muncitorii primăriei. Toate serviciile au fost incluse în prețul de achiziție.

Într-o conferință de presă, Raul Ciprian Neamți, consilierul primarului Ioan Turc, a recunoscut că de când e consilierul personal al edilului, a achiziționat, prin intermediul unei firme care aparține familiei sale, trei spații de la Primăria Bistrița, instituția la care lucrează…

Consilierul primarului Turc, Raul Ciprian Neamți, recunoaște că a cumpărat, de la Primăria Bistrița, 3 spații în Centrul Vechi

Bistrițeanul.ro a aflat adresele la care se află cele trei spații. Am fost să vedem cu arată apartamentele din buricul târgului cumpărate la preț de chilipir, începând cu 8000 Euro.

Deși toate spațiile sunt foste apartamente, situate la etajul 1, firma soției lui Raul Ciprian Neamți le-a cumpărat drept… spații comerciale.

Toate cele trei „spațiile comerciale” sunt foste apartamente folosite ca locuințe, în care au stat diferite familii în chirie. Au fost scoase la vânzare, după ce persoanele respective au fost evacuate din spații.

Potrivit oamenilor care stau în zonă, spațiile de pe str. Titulescu, nr. 13 și Liviu Rebreanu, nr. 44, au fost curățate în prealabil de angajații Primăriei Bistrița. La spațiul de lângă covrigăria Gigi, oamenii primăriei fiind văzuți săptămâni la rând.

Dacă ești un om simplu, fără relații în Primăria Bistrița, nu prea ai cum să cumperi un spațiu, mai ales la preț de nimic.

„Doamnă, s-au dat o grămadă de spații de când e Turc primar la oamenii lui… Numai ai lui iau…”, ne șoptește o bistrițeancă ce locuiește de zeci de ani în Centrul Vechi.

Un apartament cu arcade, o bijuterie arhitecturală, pe Titulescu 13

Unul dintre spații este situat pe strada Nicolae Titulescu, la nr. 13. „Spațiul comercial” vândut de primărie este de fapt un apartament cu două camere, situat la primul etaj al clădirii, pe care îl fac special arcadele din interior, din informațiile noastre două la număr, în dreptul ferestrelor (vezi foto mai jos). Acesta a fost dat vreme bună în chirie de către Primăria Bistrița, însă chiriașii au fost evacuați cu ani în urmă.

În anul 2022 a fost scos la licitație și cumpărat de consilierul personal al primarului Turc, prin firma Bart Proiect Consulting, firma soției sale. A plătit pentru el 40.726 de lei, adică vreo 8.000 de euro. Înainte de a fi vândut, muncitorii Primăriei Bistrița l-au primenit, au scos mizeria din el și l-au pregătit pentru viitorul proprietar.

Pe apartamentul de pe Titulescu, Raul Ciprian a dat doar 8.000 de euro…

Un apartament modest, cu 2 camere, bucătărie, baie și 2 balcoane, pe Lupeni 13

Cel de-al doilea apartament este situat în apropierea Primăriei Bistrița, pe strada Lupeni, la numărul 13, etaj I.

Și acesta are două camere, baie și bucătărie și a fost locuit, până când Primăria Bistrița a evacuat chiașii pentru neplată.

Și acest „spațiu comercial” a fost achiziționat de Bart Proiect Consulting, în 2023, cu 39.800 lei, adică în jur de 7.900 de euro.

O afacere bună și aici. Unde mai găsești apartament cu două camere și două balcoane la prețul ăsta în buricul târgului?

Pe apartamentul de pe Lupeni, Raul Ciprian a dat doar 7.900 de euro

Consilierul primarului ia un apartament de la Primărie cu cca 25.000 Euro, vecinul vinde unul similar cu 70.000 Euro

Cel mai scump spațiu cumpărat în ultimii doi ani de Raul Ciprian Neamți este situat pe Pietonalul Liviu Rebreanu, la numărul 44, tot la etajul 1. Și în acest caz, Primăria Bistrița a evacuat foștii chiriași și apoi l-a scos la licitație. Apartamentul ar avea, potrivit informațiilor Bistrițeanul.ro, peste 60 de metri pătrați, ar fi împărțit în două camere, bucătărie și baie.

Acesta a fost achiziționat de Bart Proiect Consulting, în anul 2022, cu 123.000 de lei, adică mai puțin de 25.000 de euro. Acesta este apartamentul la care au fost văzuți muncind din greu, săptămâni la rând, muncitori din Primăria Bistrița.

„Dacă era să plătească eliberarea apartamentului și tot gunoiul cărat de aici, nu vă închipuiți ce a fost aici, ajungea să plătească mai mult decât apartamentul, nu-i merita…Dar așa, l-a luat bine” – ne spune un vecin din zonă.

Așadar, în prețul apartamentului au fost incluse și serviciile angajaților primăriei, care au avut de lucru, nu glumă.

Aici, consilierul primarului Raul Neamți se simte ca boierul pe moșie. S-a racordat, de exemplu, la gaz fără a mai cere acordul vecinilor care au plătit bani grei când au făcut proiectul și au tras gazul pe Liviu Rebreanu nr. 44.

Raul Ciprian a început să investească aici, având la intrare o ușă superbă, lucrată cu migală, care contrastează puternic cu ușile modeste ale vecinilor.

Culmea, apartamentul de lângă, care are aceeași compartimentare și aproximativ aceeași suprafață (62 de mp) este scos la vânzare de proprietarul privat cu 70.000 de euro.

Pe cel mai scump spațiu comercial, Raul Ciprian a dat mai puțin de 25.000 de euro… deși vecinul vinde cu 70.000 de euro

De ce a transformat Primăria Bistrița pentru vânzare apartamentele în „spații comerciale”?!

Nu avem încă un răspuns clar la această tactică, dar s-ar părea că ar simplifica procedurile. Plus că licitațiile ascunse de ochii curioșilor scad din preț, culmea, și nu îl cresc. Pe alte spații comerciale ale Primăriei Bistrița scoase la licitație la vedere, oamenii de afaceri au concurat, nu glumă! Iar prețurile au ajuns la zeci de mii de euro pentru un spațiu. Nu a fost și cazul consilierului primarului Turc.

Sursele noastre din Primăria Bistrița spun că tactica pentru a cumpăra atât de ieftin spațiile din centru scoase la licitație de municipalitate este să aștepte până la licitația cu numărul 2-3 pentru ca prețul să scadă și mai mult.

Întrucât sunt trecute ca și spații comerciale, proprietarii trebuie să păstreze această funcțiune 3 ani. Abia apoi o pot schimba în locuințe.

Bart Proiect Consulting, firma Biancăi Neamți, a raportat pentru anul 2023 o cifră de afaceri de 96.423 de lei și pierderi de 164.779 de lei. În 2022, firma a avut cel mai bun an, a înregistrat o cifră de afaceri de 492.224 de lei și un profit net de 218.039.

În 2021, firma cu doar un angajat avea o cifră de afaceri de 62.246 de lei și un profit de doar 1.733 de lei.
Domeniile de activitate sunt lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.

Mai puteți citi pe acest subiect:

Consilierul primarului Turc, Raul Ciprian Neamți, recunoaște că a cumpărat, de la Primăria Bistrița, 3 spații în Centrul Vechi

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

  1. Hai să discutăm clar lucrurile. De unde a avut bani, să ne întrebăm retoric, nu ca nu s-ar sti acest lucru. Păi probabil că firma de proiectare a soției prin contractele cu primăria a făcut ceva bani frumoși nu? A aaa, nu știați de ele?! Păi întrebați, sunt informații pe care primăria trebuie să le facă publice. Sume acordate, nr.contracte etc. Cum a fost numit acest traseist în proiecte cu 0 realizari și ce sume a încasat pe lângă salar, puteți iarăși să întrebați și să aduceți la cunoștință publicului despre rețeta de a fi “yesman”.

  2. In saptamana urmatoare publicarii articolului despre achizitiile spatiilor comerciale de catre consilierul lui Turc, si la rspunsul domnului Turc (documebtat de voi cu video) ca mai sunt spatii multe si nu se inghesuie nimeni sa le cumpere, la indemnul d-lui Turc m-am prezentat la primarie, am luat bon la directia Patrimoniu, doamna le la ghiseu imi zice ca nu este nici un spatiu, ca cel care se ocupa de licitatii “a ales alt drum” (cred ca nu mai lucra pe acolo), in fine , eu “ripostez cu: sa-nteleg ca d-l Turc vorbea banane in video-ul postat de Bistriteanul”?. Sunt invitat sa merg la dl. Marina sa discut cu dansul , ca el cunoaste mai bine situatia. Zis si facut, urc la biroul dansului. Dl Marina imi zice ca momentan nu sunt spatii in vamzare. Vor fi publicate 2 spatii (unu pe independentei si unu in Livezile, ceva de genul), dar nu stie camd ca e greu cu consilierii…etc. Ce sa va zic? Ca de atunci (sa tot fie peste 2 luni), ma tot uit pe anunturile postate pe pagina UAT Bistrita…. Si nici vorba de vreun anunt… Deci Dl. Turc chiar vorbea banane!

  3. Probabil de aceea nu mai are nici primaria timp sa raspunda la mesajele de pe IReport, e ocupata sa acorde sprijin celor apropiati si aflati in „nevoe”. Verificati in aplicatie si vedeti de cand este ultima sesizare, in 22 Decembrie 2023. De atunci nici o sesizare facuta in aplicatia cu care se lauda primarul in toate aparitiile, nu a mai fost luata in seama.

  4. Deci cheia succesului în PNL este fie să dai meditații 7 case, fie consilier la primarul Turc, 3 case dintr-un șut! Restul… ghinion!!!! Ce aveți mai? Doar nu s-a agita degeaba cu poze cu replici cu atacuri la alți eventuali Gică contra… na poftim! Cică penelistii sunt corecți cinstiți și modești! No poftim!!! Vă dau clasă oricând! Dacă le vedeți averile toți care au avut sau au funcții.. vă ia cu capul! Construcții, cumpărați, mașini… copiii lor toți au posesiuni fără a fi profesat mare lucru…oho! Și ei mai ziceau de alții! Și migrează de la un partid la altul mai abitir ca orice alt partizan!!! Sunt campioni!

  5. Sunt un Roman patriot care mie greata ce citesc.
    Imi vine sa vomit.Pana cand mai trebuie sa acceptam coruptia asta ? Chiar nu exista un Organ de Control ,nu exista Nimeni care sa.i traga la raspundere ? Si vrem sa ne aratam ca suntem civilizati ! Chiar nu putem da un exemplu (bun ) prin comportamentul nostru cand ne aflam intr.o pozitie de conducere ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.