13.5 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Fără cozi infernale la emiterea cazierului judiciar: De azi, disponibil pe ghișeul.ro!

Cazierul judiciar poate fi eliberat în format electronic, din confortul casei. De astăzi, cei ce au nevoie de acest act NU mai sunt nevoiți să se deplaseze la sediile IPJ. CARE sunt pașii:

Ministrul digitalizării, Sebastian Burduja, anunța la finalul anului trecut că sfârșitul de ianuarie/începutul de februarie va aduce cazierul judiciar în format electronic.

Astăzi, opțiunea pentru cazier a fost adăugată pe portalul Ghișeul.ro .

Smart România! O reușită legislativă de care sunt mândru! Cazierul judiciar, la numai un click distanță.

În calitate de Vicepreședinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, am inițiat împreună cu mai mulți colegi, legea pentru obținerea CAZIERULUI JUDICIAR în mod electronic și gratuit.

De astăzi, 1 Februarie, cazierul judiciar este disponibil online, prin intermediul site-ului http://www.xn--ghieul-5lc.ro/ și al portalului hub.mai.gov.ro.

Acest proiect legislativ dus la bun sfârșit definește viziunea mea de simplificare a serviciilor publice atât pentru județul Bistrița-Năsăud, cât și pentru România. Multumesc colegilor din PSD și din celelalte partide care au votat această lege pentru deschiderea de a simplifica relația stat-cetățean!

Voi munci în continuare pentru debirocratizare și simplificarea proceselor administrative.
Simplitatea devine noua normalitate!” a scris deputatul Bogdan Ivan Gruia pe Facebook.
CARE sunt pașii pentru obținerea cazierului! CE faci dacă NU ai card bancar:

Într-un comunicat de presă emis, M.A.I explică pașii necesari pentru obținerea cazierului.

Mecanismele de obținere a certificatului de cazier judiciar electronic:

 • Prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă.
  • Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identității electronice folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituție bancară din România.
  • În urma validării, aceștia vor fi redirecționati către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip.
 • Prin platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru utilizatorii care nu sunt înregistrați în GHISEUL.RO sau nu dețin un card bancar emis de o instituție bancară din Romania.
  • Solicitanții vor completa un formular disponibil în platformă. Pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la un ghișeu al MAI care oferă servicii publice.

În prima fază, certificarea identității va fi realizată prin prezentarea la unitățile de poliție care eliberează certificate de cazier. În cursul acestui an, certificarea identității va putea fi făcută la toate instituțiile MAI care oferă servicii publice:

 • Serviciile publice comunitare pentru eliberarea permiselor de conducere, pașapoartelor, cărților de identitate
După validarea contului, pentru eliberarea certificatului de cazier, cetățenii:
 • vor accesa secțiunea „servicii”
 • vor selecta motivul solicitării dintr-o listă disponibilă
 • vor trimite cererea precompletată deja cu datele de stare civilă, iar sistemul va genera automat certificatul de cazier judiciar, semnat electronic.

Valabilitatea certificatului emis este de 6 luni de la data eliberării.

Sistemul oferă posibilitatea de a verifica autenticitatea documentului, pe baza numărului de înregistrare a certificatului de cazier și al CNP-ului persoanei” se arată în comunicatul ce poate fi consultat AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!