19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Fără cozi infernale la emiterea cazierului judiciar: De azi, disponibil pe ghișeul.ro!

Cazierul judiciar poate fi eliberat în format electronic, din confortul casei. De astăzi, cei ce au nevoie de acest act NU mai sunt nevoiți să se deplaseze la sediile IPJ. CARE sunt pașii:

Ministrul digitalizării, Sebastian Burduja, anunța la finalul anului trecut că sfârșitul de ianuarie/începutul de februarie va aduce cazierul judiciar în format electronic.

Astăzi, opțiunea pentru cazier a fost adăugată pe portalul Ghișeul.ro .

Smart România! O reușită legislativă de care sunt mândru! Cazierul judiciar, la numai un click distanță.

În calitate de Vicepreședinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, am inițiat împreună cu mai mulți colegi, legea pentru obținerea CAZIERULUI JUDICIAR în mod electronic și gratuit.

De astăzi, 1 Februarie, cazierul judiciar este disponibil online, prin intermediul site-ului http://www.xn--ghieul-5lc.ro/ și al portalului hub.mai.gov.ro.

Acest proiect legislativ dus la bun sfârșit definește viziunea mea de simplificare a serviciilor publice atât pentru județul Bistrița-Năsăud, cât și pentru România. Multumesc colegilor din PSD și din celelalte partide care au votat această lege pentru deschiderea de a simplifica relația stat-cetățean!

Voi munci în continuare pentru debirocratizare și simplificarea proceselor administrative.
Simplitatea devine noua normalitate!” a scris deputatul Bogdan Ivan Gruia pe Facebook.
CARE sunt pașii pentru obținerea cazierului! CE faci dacă NU ai card bancar:

Într-un comunicat de presă emis, M.A.I explică pașii necesari pentru obținerea cazierului.

Mecanismele de obținere a certificatului de cazier judiciar electronic:

 • Prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă.
  • Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identității electronice folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituție bancară din România.
  • În urma validării, aceștia vor fi redirecționati către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip.
 • Prin platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru utilizatorii care nu sunt înregistrați în GHISEUL.RO sau nu dețin un card bancar emis de o instituție bancară din Romania.
  • Solicitanții vor completa un formular disponibil în platformă. Pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la un ghișeu al MAI care oferă servicii publice.

În prima fază, certificarea identității va fi realizată prin prezentarea la unitățile de poliție care eliberează certificate de cazier. În cursul acestui an, certificarea identității va putea fi făcută la toate instituțiile MAI care oferă servicii publice:

 • Serviciile publice comunitare pentru eliberarea permiselor de conducere, pașapoartelor, cărților de identitate
După validarea contului, pentru eliberarea certificatului de cazier, cetățenii:
 • vor accesa secțiunea „servicii”
 • vor selecta motivul solicitării dintr-o listă disponibilă
 • vor trimite cererea precompletată deja cu datele de stare civilă, iar sistemul va genera automat certificatul de cazier judiciar, semnat electronic.

Valabilitatea certificatului emis este de 6 luni de la data eliberării.

Sistemul oferă posibilitatea de a verifica autenticitatea documentului, pe baza numărului de înregistrare a certificatului de cazier și al CNP-ului persoanei” se arată în comunicatul ce poate fi consultat AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?