8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Fostul primar Traian Ogâgău ar putea avea de scos din buzunar peste 70.000 de lei, după ce a concediat ilegal de două ori același angajat

Fostul primar Traian Ogâgău ar putea să rămână fără peste 70.000 de lei, după ce a concediat ilegal de două ori același angajat. Pentru recuperarea prejudiciului l-a dat în judecată, culmea, primăria pe care a condus-o până nu de mult. Deocamdată doar Tribunalul Bistrița-Năsăud s-a pronunțat în acest sens, sentința fiind deja atacată de Traian Ogâgău.

Necazul i se trage lui Traian Ogâgău de la o modificare a organigramei și a statutului de funcții pentru aparatul de specialitate al primarului, din 2017. Prin modificarea organigramei, unul dintre angajați, care ocupa funcția de inspector de specialitate din cadrul serviciului public de salubritate a rămas fără job.

Angajatul respectiv a atacat în instanță dispoziția de concediere și a și câștigat. Pe baza deciziei instanței, acesta trebuia reangajat, însă Traian Ogâgău a mai semnat o dată concediere sa.

Din nou angajatul s-a adresat instanței și a câștigat a doua oară. Primăria Sângeorz-Băi a fost nevoită să îi plătească acestuia 73.579 de lei, sub formă de prejudiciu. Aici lucrurile se complică. Doi ani mai târziu, inspectorii Curții de Conturi ajung la concluzia că banii trebuiau plătiți nu de primărie, ci de persoanele responsabile de concedierea sa și anume fostul primar Traian Ogâgău.

Așa se face că Primăria Sângeorz-Băi îl acționează în judecată pe Traian Ogâgău. Adică Traian Ogâgău se vede nevoit să se dea în judecată, după ce Curtea de Conturi îi cere să recupereze prejudiciul. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bistrița-Năsăud, în luna februarie a acestui an. Judecătorii tribunalului admit cererea și îl obligă pe Traian Ogâgău la plata „prejudiciului”:

„Admite acțiunea civilă formulată de către reclamanta U.A.T.O. Sângeorz-Bpi, reprezentată prin primar împotriva pârâtului O.T. și în consecință: obligă pârâtul să plătească reclaamntei suma de 73.579 de lei, reprezentând prejudiciul cauzat reclamantei prin neluarea măsurii în vederea recuperării pagubei cauzate bugetului local prin două concedieri nelegale”, se arată în sentința dată de Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Traian Ogâgău a atacat decizia, iar lupta s-a mutat la Curtea de Apel Cluj. Termenul de judecată este stabilit pentru finalul lunii septembrie.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.