1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

FOTO: În sfârșit, gunoaiele vor putea fi colectate selectiv și în Colibița!

Vești bune, pentru cei care visează mai multă curățenie în Colibița: Dacă până acum localnicii din zonă abia aveau unde să arunce gunoiul menajer, de astăzi, 1 august, deșeurile vor fi colectate selectiv, pe fracții.


Împreună cu Primăria Bistrița-Bârgăului și operatorul de salubritate Supercom SA am stabilit un nou calendar de colectare a deșeurilor în Colibița”, a transmis Cristian Marius Niculae, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor din zonă – dar și al turiștilor ce aleg să-și petreacă timpul liber în Colibița – deșeurile se vor ridica selectiv pe fracții, de la poarta casei, a anunțat Cristian Marius Niculae.

Acesta a subliniat că sunt luate în calcul toate zonele care permit accesul mașinilor de colectare Supercom.

Cetățenii care locuiesc în zonele greu accesibile, sau care nu se pot încadra în programul de colectare stabilit – pot aduce deșeurile colectate SELECTIV, în punctul de colectare din fosta colonie (zona Stegea). Acesta va fi dotat cu containere inscripționate pentru fiecare fracție de deșeuri”, a mai explicat Cristian Marius Niculae.

Deșeurile menajere și reciclabile se vor ridica SEPARAT de Supercom, în fiecare zi de LUNI, începând cu prima săptămână întreagă din lună.

Iată, mai jos, programul de colectare a deșeurilor în Colibița:

 • Săptămâna 1 Pubela neagră – pentru deșeuri menajere și Pubela galbenă – pentru deșeuri din plastic și metal
 • Săptămâna 2 Pubela neagră – pentru deșeuri menajere și Sacul albastru – pentru deșeuri din hârtie / carton
 • Săptămâna 3 Pubela neagră – pentru deșeuri menajere și Pubela galbenă – pentru deșeuri din plastic și metal
 • Săptămâna 4 Pubela neagră – pentru deșeuri menajere și Sacul verde – pentru deșeuri din sticlă
 • Săptămâna 5 Deșeuri menajere (atunci când este cazul)

Cei de la ADI Deșeuri BN îi roagă pe localnicii din Colibița să respecte următoarele reguli de colectare:

 • Vă rugăm să scoateți recipienții de colectare la drumul principal de acces auto.
 • Vă rugăm să scoateți recipienții de colectare până la ora 9.00 dimineața.
 • Chiar dacă operatorul de salubritate va ridica 2 fracții de deșeuri în aceeași zi, vă rugăm NU AMESTECAȚI DEȘEURILE!
 • Operatorul de salubritate va colecta deșeurile cu mașini separate pentru fiecare fracție;
 • Deșeurile amestecate – menajer și reciclabil în același recipient – NU VOR FI COLECTATE!
 • Cetățenii care nu se încadrează în programul de colectare a deșeurilor, pot duce deșeurile colectate separat la PUNCTUL DE COLECTARE din zona Colonie.
 • Cetățenii care locuiesc în gospodării situate în zone greu accesibile sau la o distanță mare de drumul principal, pot să ducă deșeurile la PUNCTUL DE COLECTARE din zona Colonie
 • Vă rugăm să COLECTAȚI SELECTIV deșeurile !  Respectați inscripționările de pe recipienții de colectare!

ATENȚIE: Punctul de colectare a deșeurilor din zona Colonie este monitorizat video 24 ore! Vă rugam să respectați regulamentul de utilizare a punctului de colectare, afișat în mod vizibil, în caz contrar riscați să fiți amendat!

Inspectorii Corpului de Control ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au distribuit în zona Colibița și Mița materiale de informare cu privire la programul de colectare. Aceștia au transmis și regulile de colectare pentru această zonă pe care cetățenii trebuie să le respecte din august”, a precizat Cristian Marius Niculae, șeful ADI Deșeuri BN.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. De ce la Colibita se poate organiza privind reciclarea selectiv a deșeurilor ,și în zonă blocurilor ale asociațiilor de proprietari și zone private în cartiere rezidențiale, la care dezvoltatori nu mai au interes?
  De ce ADI și SUPERCOM nu se pe acest sector?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.