17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

FOTO: Jucătorii de șah din centru, despre intensitatea jocului care îi vrăjește cu orele pe pietonal

Pe domnii din imagine i-am surprins chiar în centrul Bistriței, zilele trecute, jucând șah cu mare interes și concentrare. I-am întrerupt pentru câteva momente, ca să aflăm și povestea din spatele unei panorame atât de frumoase.

Șahul ne-a făcut prieteni pe cei mai mulți dintre noi. Chiar dacă suntem toți din Bistrița, prin intermediul acestui joc am legat o frumoasă prietenie, care este mereu menținută de intriga jocului…

Aceștia se întâlnesc zilnic, chiar de mai multe ori pe zi.

Ne vedem zilnic, chiar și de trei ori. La început jucam pe bănci, dar cu timpul, primăria ne-a observat și ne-a amenajat chiar pe pietonal o masă și două bănci pentru a avea condiții mai bune...”

Toți au vârste cuprinse între 75-85 de ani și se întâlnesc pentru a juca șah de mulți ani. Pe timp de vară, se întâlnesc în aer liber, iar iarna au un spațiu special amenajat.

Ne-au mărturisit că așteaptă cu nerăbdare o nouă zi, pentru a se întâlni.

Intriga și intensitatea acestui joc ne menține mereu dornici de o nouă partidă. Abia așteptăm ziua următoare pentru a ne întâlni. Dacă ne vedem la ora 14:00, până la 20:00 tot aici suntem…”, ne-au povestit jucătorii de șah din centrul Bistriței.

Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan este studentă în anul întâi la Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Jurnalism și la Facultatea de Istorie si Filosofie, specializarea Studii de securitate - la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!