10.9 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

FOTO: Micuța Sofia, smulsă din „ghearele” războiului, a ajuns în brațele tatălui ei

Mobilizare impresionantă a bistrițenilor în reîntregirea unei familii. Căsătorit cu o ucraineancă, un bistrițean a cerut disperat ajutor. TREBUIA să-și aducă soția și fetița din mijlocul războiului în siguranță. Și minunea s-a înfăptuit…

În prima zi a lunii martie, în mediul online se făcea un apel disperat de reîntregire a unei familii. Un bistrițean încerca să-și smulgă din ghearele războiului soția și fetița.

„O mămică cu bebelușul de 5 luni se afla în Ucraina, regiunea Cherkasy, oraș Shpola și nu reușesc să plece!!! Familia e disperată să o scoată din Ucraina, să o treacă vama, de acolo o preiau ei și o aduc la Bistrița.

Dacă are cineva posibilitatea să ajute această mămică, vă rugăm dați-ne de știre”, a fost apelul lansat de Vicky Mihalca, președinta asociației „Alină un suflet”.

Apelul nu a rămas fără răspuns, iar la câteva zile distanță, micuța fetiță a ajuns în brațele tatălui său.

Micuța Sofia, bebelușa de doar 5 luni a Anastasiei, o ucraineancă căsătorită cu un bistrițean de-al nostru, a fost salvată din mijlocul războiului!

Anastasia și soțul ei bistrițean locuiau în altă țară din Europa. Anastasia a mers în Ucraina pentru a naște și locui acolo o perioadă. În momentul în care trebuia să plece din Ucraina, a izbucnit războiul.
Anastasia nu avea prieteni care să o ajute să iasă din Ucraina. Ea nu are permis de conducere, trenurile în gara lor nu mai opreau, efectiv nu avea șanse să plece un drum atât de lung cu un copilaș atât de mic. Orice mijloc de transport era practic imposibil și riscant, nimeni nu se oferea să meargă atâta drum după ele”, explică Vicky Mihalca.
Tatăl Sofiei era atât de disperat că nu putea să plece după ele. Mătușa Sofiei a luat legătura cu Asociația „Alină un suflet”, solicitând ajutor. Familia lui era în mijlocul războiului, iar el nu putea face nimic să le scoată de acolo.

Minunea s-a împlinit

Eu nu consider că am făcut ceva important, doar m-am rugat ca Dumnezeu să înfăptuiască o minune. Și să găsească o soluție ca să aducă această mămică cu pruncușorul ei în siguranță. I-am spus Oanei, mătușa fetiței, să aibă credință că Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al minunilor!”, mai explică Vicky Mihalca în postarea sa de pe Facebook.

La scurt timp după postarea prin care se cerea ajutor, răspunsul a venit… de unde nu se așteptau.

M-a sunat domnul deputat Daniel Suciu! Dânsul a văzut postarea și vădit impresionat de suferința acestei familii a făcut tot ce i-a stat în putință, și-a dat tot interesul. A sunat un alt deputat ucrainian și împreună cu cei cu care a mai colaborat au reușit să înfăptuiască acestă frumoasă reîntregire de familie” se arată în aceeași postare.

Au organizat un transport pentru mamă și fetiță, au făcut un lucru extraordinar.

Astfel:

  • după 16 ore de călătorie
  • 900 de km parcurși, cu multe peripeții
  • micuței Sofia i-a ieșit și primul dințisor în toată aceasta aventură și a îndurat dureri și multe plânsete
  • FAMILIA A FOST REÎNTREGITĂ!

Ne bucurăm că micuța Sofia este bine, în siguranță și alături de familia ei! Dumnezeu să le binecuvinteze întreaga familie și Dumnezeu să-l binecuvinteze pe domnul Daniel Suciu pentru toată dragostea de care a dat dovadă!” este mesajul asociației ”Alină un suflet”.
Sursă FOTO & Info – Facebook ”Alină un suflet”

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...