19.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

FOTO/VIDEO: 20 de preoți au pus piatra de temelie a noului corp de spital din Bistrița

De 20 de preoți a fost nevoie să se pună astăzi piatra de temelie a noului corp al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Piatra de temelie a noului corp al Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost pusă astăzi. Prezenți au fost nu mai puțin de 20 de preoți, în frunte cu Înalt Prea Sfințitul Andrei Andrecuț.

1,4 miliarde de lei va costa construcția a patru unități spitalicești noi în România. Printre acestea se numără și extinderea Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Săptămâna trecută s-a semnat la Târgu Mureș contractul de finanțare prin PNRR pentru obiectivul de investiții: Extindere pavilion spital prin construirea unui corp de clădire 2S+P+4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă.

FOTO/VIDEO: Luni încep lucrările la noul pavilion al Spitalului Județean Bistrița. Contractul de finanțare s-a semnat astăzi la Târgu Mureș

Noua clădire se va întinde pe o suprafață desfășurată de aprox. 14.450 mp, care va fi legată de clădirea deja existentă printr-o pasarelă triplu etajată și conectată cu secțiile ATI, Bloc Operator și Chirurgie.

În incinta ei va funcționa secția cardiologie care va avea în componență o sală de operație hibrid cu angiograf pentru cardiologie intervențională, unitatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienților cardiaci critici), secția de hemodializă, compartimentul de chirurgie plastică, secția ORL, secția obstetrică ginecologie, compartimentul de neurochirurgie, compartimentul de recuperare neurologică, secția de neurologie, compartimentul de gastroenterologie și  blocul operator ( 4 noi săli de operație).

De asemenea, va fi pus la punct și un program de digitalizare la nivelul unității spitalicești, oferind posibilitatea accesării serviciilor digitale de înaltă calitate angajaților, pacienților și partenerilor.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. Adevarul e ca DA!!!!
  La război, ei preoții…. Sunt cu crucea in frunte!!!!
  Adică sunt cu crucea doar… nu in prima linie!!!
  Doamne ajuta sa nu avem nevoie de aceasta investiție NATO niciodată!!!!

 2. Oare ISC-ul a vazut pozele ? De ce nu se autosesizeava? Daca in halul asata au demarat lucrarile, vai de el spital.
  Nu se respecta normele nici cand sunt atatea autoritati prezente. La o sageata de 5 cm de la podul din Singeorz Bai sa sesizat toata presa.

 3. Când vezi asta oare ce să mai comentezi?!!! Este de-a râsu , plânsu !!! Popii se bucură că își mai schimbă mașinile tari, cu altele și mai tari , mai fac încă o cămăruță la modestele vile pe care le au ,care încă nu au, vor avea,carne de tun este,o nuntă,un botez,un mort,o tăiere de panglică și uite așa!!! Apoi ce o ieși aici cu grămada de milioane de euro, Dumnezeu știe!!! Popii și politicienii au întotdeauna un răspuns!!!

 4. Veniți oameni în stradă ca să cântați canoane,
  Doctorii nu contează, când fac minuni icoane.
  Doctorii nu contează c-avem politruci-clerici
  Care-închid trei spitale și clădesc opt biserici.
  Andreicuț, preasfințite, drept binecuvântează,
  Murind ca-n evul mediu, doctorii nu contează.
  Veniți dar la Bethezda-n marginea scăldătorii,
  Doctorii nu contează – când slujesc turnătorii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...