11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

FOTO/VIDEO: Bugetul orașului pe 2023, lipsit de interes pentru bistrițeni

Aproximativ 10 bistrițeni s-au arătat interesați să participe la dezbaterea publică a proiectului Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al Bistriţei pentru anul 2023. Dar nici aceștia nu au venit să discute despre buget, ci și-au prezentat nemulțumirile legate de alte teme.

Bistrițenii nu s-au arătat interesați nici în acest an de dezbaterea publică a proiectului de buget pe 2023. Fie că nu au știut despre dezbatere – aceasta fiind anunțată doar pe pagina de facebook a instituției, fie nu a fost ora potrivită… Cert este că doar aproximativ 10 persoane au fost prezente azi la dezbaterea publică organizată de Primăria Bistrița. Dar nici aceștia nu au avut obiecții legate de tema dezbaterii.

Primarul Ioan Turc a mulțumit celor prezenți la dezbatere. Referindu-se la numărul mic al bistrițenilor interesați de buget, acesta a comentat că probabil este vorba despre un exercițiu care trebuie educat în timp.

Și eu îmi pun întrebarea care este motivul pentru asemenea dezbateri nu stârnesc interes. Aplicația I-Report prin care cetățenii ne pot sesiza merge foarte bine. Avem câteva mii de probleme rezolvate aici. Și bugetarea participativă pe care am inițiat-o merge, cu sume suplimentare față de anul trecut. Ține până la urmă și de obișnuință. Trebuie să intre în reflexul publicului cumva…”, a explicat primarul Ioan Turc.   

Bistrițenii prezenți în sala mare a Primăriei Bistrița și-au exprimat în schimb nemulțumirile referitoare la Urbanism, trafic sau clădiri pe care municipalitatea nu le cumpără. A fost cazul ecologistului Marius Bălan, care s-a arătat intrigat de faptul că municipalitatea nu cumpără fosta clădire a Bibliotecii Județene. Sau că nu primește gratis înapoi stadionul Jean Pădureanu, care pe vremea sașilor aparținea chiar municipalității…

Primarul Ioan Turc a explicat de ce nu poate Primăria Bistrița să achiziționeze fostul sediu al Bibliotecii Județene: 

La dezbatere a luat cuvântul și pensionarul Francisc Antal, care în 2018 a parcurs pe jos sute de kilometri, pentru a participa la protestele din Piața Universității. Acesta s-a arătat nemulțumit de containerele de gunoi din oraș și de pericolul unor clădiri care se prăbușesc în oraș.

Ceilalți bistrițeni care au dorit să comenteze în această seară, cu prilejul dezbaterii proiectului de buget, au avut nemulțumiri legate de autorizații ale celor de la Urbanism sau viitoare construcții în Bistrița care produc deja nemulțumiri. 

Proiectul de buget poate fi consultat la Centrul de Relații cu Publicul al Primăriei municipiului Bistriţa din str. Gheorghe Șincai, nr. 2, sau online – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...