21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

FOTO/VIDEO: Luptă contra cronometru pentru salvarea unui copil de 11 ani. A fost readus la viață după 17 minute!

Salvatorii au dus o luptă contra cronometru pentru salvarea unui copil de 11 ani din Maieru. Acesta a fost găsit în stop cardio-respirator și readus la viață după 17 minute de resuscitare.

Un copil de 11 ani a fost găsit în această după-masă în stop cardio-respirator, în localitatea Maieru. Salvatorii de la Ambulanță și ISU au făcut tot posibilul pentru a-l readuce la viață pe băiat. Au și reușit, după 17 minute de resuscitare.

Întrucât starea băiatului era gravă, a fost solicitat un elicopter SMURD, care l-a transportat la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca.

„Echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Interventie Sangeorz-Bai a găsit copilul în vârstă de aproximativ 12 ani în stop cardiorespirator. După aplicarea protocolului de resuscitare, organismul copilului a răspuns manevrelor aplicate (după aproximativ 17 minute). Sub coordonarea medicului care încadrează echipajul de terapie intensiva mobila SMURD, paramedicii sangeorzeni au trecut la stabilizare, pana la sosirea echipajului cu medic.  Împreună au predat copilul elicopterului SMURD de la Baza Aeromedicala Jibou  care a aterizat pe terenul de fotbal din Maieru”, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Potrivit IPJ BN, copilul, care se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă. Acesta a fost găsit la scurt timp de membrii familiei.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...