2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Gabriel Lazany: Bistrița este un oraș total neprietenos cu persoanele cu dizabilități

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița și candidatul PSD la Primăria Bistrița, prezent recent în emisiunea Bistrițeanul LIVE, spune că Bistrița este un oraș total neprietenos cu persoanele cu dizabilități.

O altă problemă pe care am sesizat-o și care de-a lungul timpului s-a perpetuat. Bistrița este un oraș total neprietenos cu persoanele cu dizabilități, care este un lucru de plâns. Așa era și spitalul. În 2007 am preluat mandatul de director administrativ.

Faceți un exercițiu de memorie și amintiți-vă că în Bistrița, doar la spitalul mare era curtea asfaltată. În rest, pe Independenței era noroi până în gleznă, pe Alba Iulia noroiul până în gleznă, pe Ghinzii noroiul până în gleznă, pe Someșului noroiul până în gleznă. Cu excepția spitalului de pe Independenței, care era în proces de retrocedare și acolo nu am făcut nicio investiție, pe toate le-am rezolvat în primul an de director administrativ. Pe nimeni nu interesa. Că mergi la spital și intri cu noroi”, a explicat managerul SCJU Bistrița.

Acesta a mai precizat că niciun spital, cu excepția celui de pe General Grigore Bălan, nu avea lifturi pentru persoanele cu dizabilități.

Am pus în policlinică lift, am pus în policlinica de pediatrie, am pus pe Alba Iulia, în clădirea principală, am pus în corpul de dermatologie, am pus la spitalul TBC. Multă lume face reabilitări și nu se gândește, e ceva nesemnificativ. Dar un om, ca să nu aibă atentat la onoarea lui, trebuie să aibă acces liber în orice instituție publică, unde vrea el, fără ajutor.

Păi eu sunt în scaun cu rotile și vreau să mă duc în audiență la primar. Ce fac? Îl iau sub braț? Îl duc? O să spună: nu, mă duc eu jos la el. Primăria asta există de ani de zile, nimeni nu a făcut lucrul acesta. (…) Omul bolnav are o anumită sensibilitate, cu atât mai mult omul care are o dizabilitate permanentă. Noi trebuie să le urcăm moralul la oamenii aceștia, trebuie să venim în sprijinul lor„, a completat Gabriel Lazany.

Întreaga emisiune poate fi urmărită mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.