6.3 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 1, 2023

Gest de OMENIE al unei handbaliste de la Gloria după ce și-a lovit o adversară cu o minge în față

Valentina Ardean Elisei este una dintre cele mai cunoscute handbaliste din România, cu experiență și notorietate inclusiv în străinătate și la echipa națională de handbal a României. Aceasta a făcut un gest plin de omenie, după ce a lovit o altă handbalistă, neintenționat, cu o minge în față.

A fost votată cea mai bună extremă stânga la Campionatul Mondial din 2005 unde a devenit vicecampioană mondială.

La meciul cu HC Zalău din Sala Polivalentă din Bistrița, Ardean „Alice” a fost trimisă de Pașca să execute o aruncare de la 7 metri. În poartă stătea Paula Rădulescu, colegă de generație cu Alice. Prima dată, Elisei face o fentă de aruncare, iar a doua minge merge direct în fața portăriței. Rădulescu a apărat din săritură, deci nu se cerea cartonaș roșu sau eliminare.

Întinsă pe jos câteva minute bune, Paula Rădulescu a fost stabilizată și transportată la spital. Alice ar fi cerut arbitrului să îi dea cartonaș roșu, chiar dacă publicului nu i-a plăcut, astfel încât Ardean să poată să meargă la spital cu colega sa de generație.

Așa s-a și întâmplat. După ce Rădulescu a fost ridicată de jos, Alice s-a dus direct la bancă să își strângă lucrurile, arbitrul a arătat cartonașul roșu pe care l-a cerut handbalista, iar mai apoi a plecat spre spital alături de colega sa.

Antrenorul HC Zalău, Gheorghe Tadici, a comentat faza după încheierea partidei:

„Ardean Elisei e o fată admirabilă și nu o suspectez că ar fi vrut să o lovească direct în cap pe portărița noastră. Ar fi bine dacă ar mai veni jucătoare de valoarea și caracterul ei. Dar, tot la fel de adevărat este că Paula Rădulescu nu primea golurile pe care le-am încasat”.

foto: CS Gloria 2018

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Ceea ce comentati dumneavoastra nu prea este in acord cu regulamentul de joc. Regulamentul nu spune nimic despre saritura. Deci sunteti gresit informat. Regulamentul spune ca executantul aruncarii este singurul responsabil sa nu loveasca portarul cu mingea in cap. Si mai spune ca descalificarea se acorda cu exceptia situatiei in care portarul isi misca capul in directia mingii. In intelegerea regulamentului, miscarea capului in directia mingii trebuie sa fie evidenta, nu 10 sau 30 de cm. Va rog sa va amintiti faza cu 7m executat de Franta la JO din Japonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...