25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Groapa de la Tărpiu se modernizează cu 45 de milioane de euro

Se fac ultimele pregătiri pentru darea în folosință a celulei 2 de depozitare a deșeurilor reziduale de la Tărpiu. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și compania Vitalia pregătesc un proiect de peste 45 de milioane de euro pentru modernizarea SMID.

Potrivit directorului ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae celula 2 de depozitare a deșeurilor reziduale urmează să fie dată în folosință. Aceasta are suprafața de peste 23.400 mp. Celula 2 va avea o capacitate de depozitare de 271.000 mc de deșeuri.

Să sperăm că prin efortul pe care trebuie să-l facem împreună  vom depozita în noua celulă de la Tărpiu cantități cât mai reduse de deșeuri reziduale și să creștem gradul de deșeuri reciclabile colectate selectiv pentru valorificarea eficientă a lor.”, transmite directorul ADI, Cristian Niculae.

A.D.I. Deșeuri  împreună cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud lucrează la un nou proiect pentru modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din Bistrița-Năsăud (SMID). Acesta ar urma să fie finanțat din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului depășește 45 milioane euro.

În cadrul acestui proiect major , A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud își propun mai multe obiective: achiziția unei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor, extinderea și modernizarea stației de sortare a deșeurilor reciclabile; introducerea de platforme hidraulice îngropate în zonele de blocuri din orașele Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi; achiziția tuturor categoriilor de recipienți pentru colectarea selectivă în gospodăriile utilizatorilor casnici – pubela albastră pentru fracția hârtie / carton, pubela verde pentru fracția sticlă și pubela maro pentru fracția biodegradabilă din deșeurile menajere.”, precizează directorul ADI Deșeuri.

Totodată, Cristian Niculae subliniază importanța colectării deșeurilor în mod corect.

Este foarte important pentru mediul înconjurător și pentru viitorul copiilor noștri să ne intesificăm eforturile de colectare selectivă corectă a deșeurilor pentru ca deșeurile reziduale care ajung la depozitare finală pe groapă să fie în cantități cât mai reduse. Iar acest efort trebuie făcut de fiecare locuitor al județului Bistrița-Năsăud.”, adaugă șeful ADI.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.