7.1 C
Bistrița
luni, septembrie 20, 2021

Groapa de la Tărpiu se modernizează cu 45 de milioane de euro

Se fac ultimele pregătiri pentru darea în folosință a celulei 2 de depozitare a deșeurilor reziduale de la Tărpiu. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și compania Vitalia pregătesc un proiect de peste 45 de milioane de euro pentru modernizarea SMID.

Potrivit directorului ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae celula 2 de depozitare a deșeurilor reziduale urmează să fie dată în folosință. Aceasta are suprafața de peste 23.400 mp. Celula 2 va avea o capacitate de depozitare de 271.000 mc de deșeuri.

Să sperăm că prin efortul pe care trebuie să-l facem împreună  vom depozita în noua celulă de la Tărpiu cantități cât mai reduse de deșeuri reziduale și să creștem gradul de deșeuri reciclabile colectate selectiv pentru valorificarea eficientă a lor.”, transmite directorul ADI, Cristian Niculae.

A.D.I. Deșeuri  împreună cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud lucrează la un nou proiect pentru modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din Bistrița-Năsăud (SMID). Acesta ar urma să fie finanțat din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului depășește 45 milioane euro.

În cadrul acestui proiect major , A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud își propun mai multe obiective: achiziția unei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor, extinderea și modernizarea stației de sortare a deșeurilor reciclabile; introducerea de platforme hidraulice îngropate în zonele de blocuri din orașele Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi; achiziția tuturor categoriilor de recipienți pentru colectarea selectivă în gospodăriile utilizatorilor casnici – pubela albastră pentru fracția hârtie / carton, pubela verde pentru fracția sticlă și pubela maro pentru fracția biodegradabilă din deșeurile menajere.”, precizează directorul ADI Deșeuri.

Totodată, Cristian Niculae subliniază importanța colectării deșeurilor în mod corect.

Este foarte important pentru mediul înconjurător și pentru viitorul copiilor noștri să ne intesificăm eforturile de colectare selectivă corectă a deșeurilor pentru ca deșeurile reziduale care ajung la depozitare finală pe groapă să fie în cantități cât mai reduse. Iar acest efort trebuie făcut de fiecare locuitor al județului Bistrița-Năsăud.”, adaugă șeful ADI.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....

Italtextil Sărata, Fan Curier Bistrița, Rombat și Leoni fac angajări! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Curier, Italtextil Sărata sau RCB Electro...