7.4 C
Bistrița
vineri, mai 20, 2022

I-a furat portmoneul și i-a golit cardul de bani!

Un bistrițean riscă să ajungă după gratii, după ce a furat un portmoneu. În acesta se afla și cardul cu tot cu cod pin. Acesta a extras câteva mii de lei.

La mijlocul lunii mai, unei persoane i-a fost furat portmoneul din geantă. Cum avea un card cu codul pin lângă, hoțul nu s-a sfiit să scoată câteva mii de lei din cont.

Într-un final, bărbatul a fost prins și reținut. Riscă să ajungă după gratii.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracțiunile de

  • furt
  • accesul ilegal la un sistem informatic
  •  efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În fapt, la data de 14 mai a.c., unei persoane, în timp ce se afla într-o piață din municipiul Bistrița, i-a fost sustras din geantă portmoneul în care se afla cartea de identitate, un card medical, suma de 300 lei și un card bancar împreună cu codul PIN aferent. Ulterior, contul bancar al proprietarului a fost accesat fără drept de mai multe ori, cauzându-se un prejudiciu total de 3.300 lei.

În urma cercetărilor, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat la data de 23 iunie a.c., o percheziție la domiciliul unui bărbat de 48 de ani din Bistrița, bănuit de comiterea faptelor. Acesta a fost condus la audieri, iar ulterior a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore. În prezent se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului” transmit reprezentanții IPJ BN.

Polițiștii vă recomandă să memorați codul PIN al cardului bancar și să nu-l păstrați notat în același loc cu cardul. Dacă constatați că acesta vă lipsește, luați legătura cu banca emitentă și solicitați blocarea acestuia.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: