-8.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

În a doua jumătate a lunii se vor putea vaccina împotriva Covid și copiii sub 11 ani

Abia în a doua parte a acestei luni vor sosi în țară vaccinurilor antiCovid destinate copiilor cu vârstă 5 – 11 ani. Tot de atunci se vor putea face programările în platformă pentru imunizarea celor mici.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, vaccinul dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor ajunge în țară abia în a doua parte a lunii.

Tot atunci se vor putea face și programări pentru vaccinare în platformă. Acesta este produs de Pfizer și se administrează în două doze, la distanță de 21 de zile una de alta.

Cei mici vor putea fi vaccinați atât la centrele existente în acest scop, dar și la medicii de familie, care trebuie să ceară dozele de la Direcția de Sănătate Publică.

Vaccinul pentru copiii de 5 – 11 ani a fost autorizat de Agenția Europeană a M edicamentului încă din luna noiembrie a anului trecut.

Foto @ Mediafax

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...