15.8 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

În a doua jumătate a lunii se vor putea vaccina împotriva Covid și copiii sub 11 ani

Abia în a doua parte a acestei luni vor sosi în țară vaccinurilor antiCovid destinate copiilor cu vârstă 5 – 11 ani. Tot de atunci se vor putea face programările în platformă pentru imunizarea celor mici.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, vaccinul dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor ajunge în țară abia în a doua parte a lunii.

Tot atunci se vor putea face și programări pentru vaccinare în platformă. Acesta este produs de Pfizer și se administrează în două doze, la distanță de 21 de zile una de alta.

Cei mici vor putea fi vaccinați atât la centrele existente în acest scop, dar și la medicii de familie, care trebuie să ceară dozele de la Direcția de Sănătate Publică.

Vaccinul pentru copiii de 5 – 11 ani a fost autorizat de Agenția Europeană a M edicamentului încă din luna noiembrie a anului trecut.

Foto @ Mediafax

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...