12.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

În ziua de Ajun ne bucurăm de un decor alb. Cum va fi vremea de Crăciun:

Dacă mâine, pe parcursul zilei, ne vom putea bucura de un decor alb, spre seară vremea va intra într-un proces de încălzire accentuată. În ziua de Crăciun, temperaturile maxime vor tinde spre 10°C în unele zone din județ, iar marți vom avea parte de o zi autentică de primăvară – anunță Mihai Bălan, de la ONG „Meteo.BN”.

Ziua de Ajun aduce condiții hibernale, în județul nostru, astfel, cel puțin până spre seară ne bucurăm de un decor alb. Va ninge temporar, pe spații extinse iar la deal şi la munte stratul de zăpadă va creşte constant.

Seara şi noaptea care va urma însă, vremea va intra într-un proces de încălzire accentuată, astfel până dimineață ploile se vor tranforma în lapovițe ṣi apoi ploi„, explică Mihai Bălan.

În ziua de Crăciun, vremea va deveni caldă pentru această perioadă, chiar deosebit de caldă în sudul ṣi vestul județului, unde temperaturile maxime vor tinde spre 10°C.

Ploile pe spații extinse, din prima parte a zilei, se vor restrânge ca arie spre seară, dar până atunci, cantitățile vor depăṣi, local, 15-20 l/mp.

Se impune atenție deosebită pe şosele pentru că începând din seara de Ajun, riscul de polei şi ghețuş creşte în urma precipitațiilor lichide prognozate.

Marți, precipitațiile încetează, zărim soarele iar regimul termic va fi caracterizat de o vreme deosebit de caldă, cu maxime cuprinse între 7°C în zonele submontane şi 11°C la podiş, deci mai degrabă o zi autentică de primăvară„, mai spune acesta.

Sursă foto ONG „Meteo.BN”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?