16.9 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

ÎNGRIJORĂTOR! 15 adolescenți din județ au cerut anul trecut ajutor specializat pentru a se lupta cu dependența de droguri

Potrivit sociologului Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, din cele 43 de persoane asistate de centru anul trecut, 15 erau minore. Se cere o secție de dezintoxicare la Spitalul Județean.

Veronica Acul, sociolog în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog a prezentat situația din județ, în cadrul Colegiului Prefectural. Potrivit acesteia, centrul unde lucrează a asistat anul trecut 43 de persoane, dintre care 15 au fost minori.

De asemenea, anul trecut s-au făcut 39 de evaluări, la consumatori de droguri care comit infracțiuni, la cererea celor de la DIICOT. Practic, evaluările le spun oamenilor legii dacă persoanele respective îndeplinesc criteriile de a intra într-un program integrat de asistență. Tot anul trecut au fost oferite 152 de consilieri psihologice și sociale.

Printre propunerile Veronicăi Acul se numără înființarea unei secții de dezintoxicare în cadrul Spitalului Județean de Urgență. Aceasta a mai atras atenția asupra faptului că cei care trec printr-un proces de dezintoxicare și trebuie să urmeze tratament post cură trebuie să meargă în alte județe, iar costurile sunt foarte mari.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...