17.8 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții confirmă că s-au găsit probleme și nereguli la șantierele MIS Grup din Sîngeorz-Băi

Andrei Mustea, șeful Inspectoratului de Stat în Construcții a confirmat pentru Bistrițeanul.ro că s-au găsit probleme și nereguli la șantierele MIS Grup din Sîngeroz-Băi. S-au găsit probleme atât la podul din lemn peste Someș, cât și la pistele de biciclete amenajate pe malul râului. ISC a dat termen constructorului și Primăriei Sîngeorz-Băi două luni și jumătate să efectueze o expertiză, pentru a putea continua lucrările.

Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții, Andrei Mustea a confirmat pentru Bistrițeanul.ro că s-a dispus efectuarea unei expertize pe șantierele MIS Grup de la Sîngeorz-Băi. Măsura a fost impusă încă de la finalul lunii ianuarie, în urma unui control, care a scos la iveală mai multe probleme și nereguli.

„Noi am condiționat continuarea lucrărilor cu efectuarea expertizei. Au termen până la data de 14.04.2023 să o finalizeze. Puteau să fie gata cu ea până acum…”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, Andrei Mustea.

Acesta a mai precizat faptul că neregulile vizează atât proiectarea, cât și execuția și că inclusiv proiectul tehnic a fost supus expertizei. Probleme au fost găsite atât la podul din lemn peste Someș, cât și la pistele de biciclete, amenajate pe malul râului Someș.

Proiectul din care fac parte cele două obiective are o valoare de 5 milioane de euro și este finanțat din fonduri europene. Acesta a presupus amenajarea unui pod peste Someș și a pistelor de biciclete de la intrare până la ieșirea din Sîngeorz-Băi, pe malul râului.

Lucrarea ar trebui finalizată și recepționată până la finalul aceste veri. Până în acest moment, lucrările au fost finalizate în proporție de 70%, potrivit primarului Cătălin Bota.

În urmă cu câteva zile, Bistrițeanul.ro a arătat problemele de la pistele de biciclete semnalate inclusiv de fostul primar Traian Ogâgău (mai multe detalii AICI), dar și cele de la podul de lemn, care se văd cu ochiul liber (mai multe detalii AICI).

Mai puteți citi pe acest subiect:

Inspectoratul de Stat în Construcții cere expertiză la șantiere MIS Grup de la Sîngeorz-Băi. Lucrările, stopate!!

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

 1. Ne-am făcut de rahat iară! Râde o țară întreagă de noi! Unde ești edilule din umbră? Nu zici nimic? Îți place podul cu arată? Că o fost opera ta!!

 2. Este important ca autoritățile locale să ia măsuri imediate pentru a remedia problemele și pentru a asigura că proiectul va fi finalizat în timp util și în conformitate cu standardele necesare. În plus, ar trebui să existe o monitorizare riguroasă a executării proiectului și a calității lucrărilor pentru a evita astfel de probleme în viitor.

 3. Cum adică au găsit nereguli ?!!! Interesant ar fi fost să găsească și ceva făcut bine de această firmă! Păi nu se vede ce au făcut și continuă să mai facă și în Bistrița? Păi cu fusarai peste tot să ia repede milioane de euro și cam atât! După ei potopul! Toate lucrările ar trebui făcute cu persoane care cunosc meserie în acest domeniu! Doar că ăștia cer salarii pe măsură! Atunci aceasta firma face lucrări cu cine poate! Carte multă nu se cere, prost să fii da să ai putere! Oare se mai miră cineva?!!! Deci ei își fac treaba cum pot,dar banii se iau oricum! Din acești bani dau șpaga convenită la câștigarea licitației și toate bune și frumoase!!! Prostimea plătește impozitele și ele merg la cine trebuie!!! O să-i tragă cineva la răspundere?!!! Să fim serioși! Prinde orbu scoate-i ochii!!! Așa că vor mai crește niște vile, mașini tari, opulența etc din banii noștri,dar nu pentru noi!!! Noi mandrii vom merge la vot și tot așa cu asta rămânem! Ne mai mint o tură și uite așa își pun la punct conturile din bănci! Noi suntem români, noi suntem români și pe veci așa om fi!!!

 4. atunci se poate apuca!
  deci trebuie expertiza ca sa poata relua executia?????
  ba, esti prost?
  explica, daca expertiza spune ca trebuie refacute lucrarile acestea nu pot continua decat dupa ce se remediaza cele facute prost!!!!!!!!!!
  sau
  desfiintarea lor
  spune mi domnule inspector sef: cum se poate remedia din proiect /executie scandurile alea puse aiurea?

 5. Cei de la
  Inspecția in Construcții să iasă din birourile lor pe teren . După ce este lucrarea executată , și sesizează cineva despre nereguli , hopa și ei ies la rampă .Bravoooo!!!

 6. O alta manevra, de aia e ISC sa dea verdictul ei, asta cu o alta expertiza este doar pt extensie de timp, cine plătește expertiza presupun MIS-ul atunci lucrările sunt conforme, se știe ca cei de la ISC cel puțin când era directorul vechi erau la mana MIS-ului care ” rezolva tot și orice” Sa nu uitam ca trăim în Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: