14.3 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

ISU Bistrița primește o autospecială pirotehnică performantă în valoare de 270.000 de euro

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la ISU Bistrița va ajunge o autospecială pirotehnică performantă în valoare de 270.000 de euro. În total au fost achiziționate 19 astfel de mijloace tehnice.

Astăzi au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență 12 autospeciale pirotehnice și 6 autoplatforme pentru salvarea de la înălțime.

Cele 18 mijloace tehnice ajung la inspectoratele pentru situații de urgență din mai multe județe din țară, printre care și Bistrița-Năsăud. La ISU Bistrița va ajunge o autospecială pirotehnică. Prețul unei astfel de autospeciale ajunge la 270.000 de euro.

În total au fost achiziționate 19 autospeciale pirotehnice și 18 autoplatforme pentru salvarea de la înălțimea de 45 de metri. Brațul mobil al autoplatformelor permite și salvarea persoanelor rămase captive pe ape sau în alte medii aflate sub nivelul solului, până la o adâncime de 8 metri. Camera din dotarea autospecialei permite monitorizarea intervenției de la fața locului, din dispecerat.

Foto: IGSU

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...

Diferențele între sloturi online și cele offline

Una din principalele modalități în care oamenii se distrează la jocuri de noroc sunt sloturile. Aceste...