La mâna deputaților: Cazierul judiciar ar putea fi eliberat și în format electronic

1
464

Un proiect de lege așteaptă votul decisiv al deputaților. Cazierul judiciar ar putea fi eliberat și în format electronic, gratuit.

Obținerea cazierului judiciar, care arată condamnările unei persoane, s-a simplificat anul trecut. Mai exact, din 2021, acesta putea fi obținut pe loc.

Un nou proiect de lege prevede încă o simplificare a procedurii de obținere a cazierului judiciar. Mai exact, Senatul a fost de acord ca acest document să fie eliberat și în format electronic.

Votul decisiv îl are Camera Deputaților.

Proiectul de lege ce așteaptă votul decisiv al deputaților, având propunere de adoptare, prin care este propusă modificarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, va simplifica, practic, procesul de obținere a cazierului judiciar.

Mai exact, după cum scrie în document, certificatul de cazier judiciar se va elibera gratuit şi în formă electronică.

Cazierul judiciar se va elibera electronic persoanelor fizice sau juridice dacă solicită asta în cererea-tip, ce se depune electronic sau personal, la orice unitate ori subunitate de poliție în care funcționează un ghișeu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar.

Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică vor fi semnate cu semnătură electronică calificată şi vor fi asimilate înscrisurilor autentice”, scrie avocatnet.ro

Dacă se va aproba acest proiect de lege, atunci se vor stabili exact și procedurile de emitere, prin ordin comun al ministrului Afacerilor Interne și al ministrului Cercetării, în cel mult șase luni de la intrarea în vigoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.