4.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

La spitalul din Bistrița, ca-n Matrix! Eprubetele și medicamentele vor „zbura” de la un etaj la altul

Până la final de an, Spitalul Județean de Urgență Bistrița va avea implementat un sistem revoluționar de transport al eprubetelor și al medicamentelor. Este vorba despre un sistem cu vacuum, care va duce eprubetele și medicamentele, de la un etaj la altul, cu o simplă apăsare de buton. Astfel, asistentele nu vor mai pierde două ore cu transportul și recuperarea eprubetelor de pe diferite secții.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a precizat la Medicină pe Limba ta că până la finalul anului va fi disponibil în unitatea medicală un sistem de transport al eprubetelor și medicamentelor. Astfel, asistentele nu vor mai pierde două ore transportând eprubete și recuperându-le de la diferite secții ale spitalului.

„Pregătim un sistem cu vacuum de transport în cadrul spitalului a probelor biologice. Nu mai ia infirmiera eprubeta și merge până la laborator. Nu va mai exista lucrul ăsta. Se recoltează probele, se pun într-o capsulă, se pun într-un tub se apasă un buton și în două secunde este la laborator. Circulă printr-un sistem de tuburi cu vacuum”, a explicat managerul Gabriel Lazany.

Probele biologice și medicamentele vor putea fi transmise de la un etaj la altul cu o simplă apăsare de buton.

De asemenea, managerul Spitalului Județean de Urgență, Gabriel Lazany vrea să implementeze un sistem robotizat de preparare a citostaticelor, o mini-fabrică de medicamente, la Secția de Oncologie. Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

În premieră națională, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Bistrița va avea sistem robotizat de preparare a citostaticelor

Puteți urmări emisiunea la care a fost prezent managerul Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany mai jos:

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr. 30

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...