16.3 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Lucian Siman, directorul Penitenciarului Bistrița: Deși am mutat 47 de deținuți, unitatea e supra-aglomerată!

Gradul de ocupare în Penitenciarul Bistrița e peste 100%. „Chiar dacă am mutat 47 de deținuți, tot e supra-aglomerat”, a declarat Lucian Siman.

Prin intermediul unui proiect național, 47 de deținuți din Penitenciarul Bistrița s-au mutat ieri „la casă”. Mai exact, aceștia își ispășesc pedeapsa în casa pusă la dispoziție de angajatorul economic pentru care lucrează.

Detalii, aici:

FOTO/VIDEO- ”Ca acasă”: Aproape 50 de deținuți s-au mutat din Penitenciarul Bistrița în casa pusă la dispoziție de agentul economic pentru care lucrează

Cu toate acestea, penitenciarul este încă neîncăpător.

Gradul de ocupare era de 159%. Acum, odată cu mutarea acestor persoane private de libertate, gradul de ocupare a penitenciarului este de 130%. S-a văzut oricum o ușoară scădere, anul acesta, a numărului de deținuți, dar tot suntem supra-aglomerați”, a declarat Lucian Siman, directorul Penitenciarului Bistrița.

Conform legislației în vigoare, spațiul alocat unei persoane private de libertate ar trebui să fie de 4 metri pătrați.

Noi avem acum două proiecte prin care vom realiza și o nouă clădire. Prin aceste proiecte vom realiza 600 de noi locuri disponibile, și vom reuși să schimbăm și condițiile existente în acest moment. 

Dar până atunci, așa cum spuneam, suntem supra-aglomerați”, a concluzionat Lucian Siman.

Despre noile condiții ce vor fi disponibile la Bistrița – mai jos:

Condiții de hotel, la Penitenciarul Bistrița! Se pregătește o clădire modernă cu 500 locuri

În acest moment, în cadrul Penitenciarului Bistrița își ispășesc pedeapsa 451 de persoane.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua! Sunt mama lui Avram Gelu Ionuț care se afla in penitenciarul dumneavoastra din Bistrița și vas ruga din tot sufletul sa il duceți la cabinet pentru că are o umflatura urâtă la picior și începe să se inegreasca a fost la cabinet și i-au spus că trebuie să-l taie să-l curețe acolo dar numai la spitalul penitenciarului Dej. Si vas mai ruga frumos să-l trimită la Dej, pentru că de la intai până în 26 martie 2023 a fost internat la spitalul penitenciarului Dej și ia dat 3 luni de tratament. Mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: