23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Matematica a dat bătăi de cap elevilor la simularea Evaluării Naționale: cei mai mulți elevi au obținut note sub 5

Inspectoratul Școlar Județean a făcut publice rezultatele simulării Evaluării Naționale. Matematica pare să fi dat bătăi de cap celor care au susținut examenele. Cei mai mulți dintre elevi nu au reușit să obțină note de trecere la Matematică.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, 2903 elevi din Bistrița-Năsăud au susținut simularea Evaluării Naționale. 26% dintre elevii care au susținut proba la Limba și Literatura Română nu au reușit să obțină notă de trecere.

16% au obținut note cuprinse între 5 și 6, aproape 20% au obținut între 6 și 7, 19,2% au obținut între 7 și 8, 14,5% au obținut între 8 și 9 și doar 3,9% au obținut între 9 și 9,99. Niciun elev nu a reușit să obțină nota maximă la Limba și Literatura Română.

Lucrurile nu stau la fel de bine când vine vorba despre Matematică. 62% dintre elevii care au susținut examenul la Matematică nu au reușit să obțină note peste 5.

Cei mai mulți elevi 23,6% au obținut note între 3 și 4, iar 22,9% au obținut note cuprinse între 4 și 5. 16,4% au obținut medii cuprinse între 5 și 6, 10,5% au obținut note cuprinse între 6 și 7, 6% au obținut note între 7 și 8, 3,2% au obținut note cuprinse între 8 și 9.  Doar 24 de elevi au reușit să obțină note cuprinse între 9 și 9,99 și niciunul 10.

29 de elevi au reușit să obțină media celor două examene, la Matematică și Limba și Literatura Română peste 9.

Foto: capital.ro

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.