24.1 C
Bistrița
marți, iunie 22, 2021

MIHAI OPREA – avancronica zilei: Fotbella ciao!

Microbiști din toată Europa, bine ați venit la primul campionat major de fotbal de (aproape) după pandemie. Când zic de după pandemie, sper. Când zic microbiști mă refer la cei care îl au pe ăla al fotbalului și ce alți microbi mai circulă, pentru că putem spune că este epoca de aur a bolilor și microbilor și virusurilor/virușilor, cam ca Franța iar. Că Franța a mai avut niște epoci de aur, cu Platini și în special Zidane. Ca să fim corecți, trebuie să dăm mențiuni pandemiei din 1918 sau ciumelor din anii 1600, 1700 și 1800, care însă nu s-au ridicat la nivelul celei actuale ca spectacol și calitate pentru că nu aveau toți bombalăii platforme să afle lumea ce bombalăi sunt.

Începe azi, deci, EURO2020+1, primul campionat de fotbal major care se desfășoară în mai multe țări, pentru diversificare. Părea o idee mega faină la început și, dacă nu era toată treaba din ultimul an, ar fi rămas așa. Acum e mult mai greu să faci meciuri în 11 țări, printre care și țări subdezvoltate precum România. Da, și pe plan fotbalistic. Pentru că, nu știu dacă știți, România nu s-a calificat la europene din cauza unor super forțe care ne-au dominat psihic și fizic și intelectual și ne-au căpăcit pe gazon, ca Norvegia, Suedia sau Islanda. Am reușit totuși o victorie uriașă în calificări, 1-0 cu Malta și am obținut miraculos locul 4 din 6 în grupă. Ratarea calificării Râmâniei la un turneu final a fost cea mai mare surpriză trăită de omenire de săptămâna trecută încoace, când după 31 mai a urmat 1 iunie.

Avancronica de astăzi o puteți citi integral aici:

Fotbella ciao!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...