18.7 C
Bistrița
luni, septembrie 15, 2025

MINUNAT! Liceul de Artă își face secție de restaurare. Pe piață este o lipsă acută de specialiști

Începând din această toamnă, la Liceul de Arte „Corneliu Baba” va funcționa și o secție de restaurare. Decizia unității de învățământ este cu atât mai importantă cu cât pe piață există o lipsă acută de specialiști. Odată liceul terminat, absolvenții se vor putea angaja ca restauratori.

Din această toamnă, la Liceul de Artă „Corneliu Baba” va funcționa o secție de restaurare și conservare. Secția va avea 24 de locuri și va fi împărțită în 3 grupe a câte 8 elevi.

„În oferta de școlarizare a Liceului de Arte „Corneliu Baba”, pe lângă secțiile clasice ale liceului Arte Plastice, respectiv Arhitectură și-a făcut loc și secția de Restaurare-Conservare. Este importantă, are relevanță economică după terminarea școlii, are continuitate la nivel universitar. Se justifică pe deplin”, precizează directorul liceului Marian Coman, într-un filmuleț de prezentare a noii secții.

La finalizarea studiilor, absolvenții vor avea calificarea: tehnician de restaurare și conservare a bunurilor culturale. Astfel, absolvenții se vor putea angaja fără a mai finaliza studii universitare în domeniu:

„Asta înseamnă că după finalizarea studiilor, absolventii se pot deja angaja într-o echipa care restaureaza monumente istorice sau piese de patrimoniu, sub coordonarea unui specialist”, mai spune Marian Coman.

Vestea este cu atât mai îmbucurătoare, cu cât pe piață există o lipsă acută de specialiști și o multitudine de șantiere care vizează diferite obiective ce implică restaurare.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Ești pasionat de torturi și vrei să-ți desăvârșești tehnica? Descoperă toate secretele de la maestrul cofetar Alina Bejan, pentru Un Dulce De Zece!

Măiestria de a face torturi care să fure privirile tuturor și să-i cucerească definitiv pe cei...

MATEROM AUTOMOTIVE TE PREMIAZĂ!

Caravana Škoda 2025 vine cu premii spectaculoase! Două zile de test drive-uri cu cele mai îndrăgite modele Škoda, noutăți din lumea auto și o TOMBOLĂ cu premii WOW îi așteaptă pe bistrițeni la Caravana Škoda 2025.

Iubești fructele de mare?! Musai să ajungi la ALMARS, restaurantul unde gătește chef Ștefan Șimon – bucătar școlit în restaurante cu stele Michelin

Fostul Restaurant Lacto-Vegetarian de pe strada C.R. Vivu din Bistrița, un loc care și-a câștigat reputația...