-0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

MINUNAT! Liceul de Artă își face secție de restaurare. Pe piață este o lipsă acută de specialiști

Începând din această toamnă, la Liceul de Arte „Corneliu Baba” va funcționa și o secție de restaurare. Decizia unității de învățământ este cu atât mai importantă cu cât pe piață există o lipsă acută de specialiști. Odată liceul terminat, absolvenții se vor putea angaja ca restauratori.

Din această toamnă, la Liceul de Artă „Corneliu Baba” va funcționa o secție de restaurare și conservare. Secția va avea 24 de locuri și va fi împărțită în 3 grupe a câte 8 elevi.

„În oferta de școlarizare a Liceului de Arte „Corneliu Baba”, pe lângă secțiile clasice ale liceului Arte Plastice, respectiv Arhitectură și-a făcut loc și secția de Restaurare-Conservare. Este importantă, are relevanță economică după terminarea școlii, are continuitate la nivel universitar. Se justifică pe deplin”, precizează directorul liceului Marian Coman, într-un filmuleț de prezentare a noii secții.

La finalizarea studiilor, absolvenții vor avea calificarea: tehnician de restaurare și conservare a bunurilor culturale. Astfel, absolvenții se vor putea angaja fără a mai finaliza studii universitare în domeniu:

„Asta înseamnă că după finalizarea studiilor, absolventii se pot deja angaja într-o echipa care restaureaza monumente istorice sau piese de patrimoniu, sub coordonarea unui specialist”, mai spune Marian Coman.

Vestea este cu atât mai îmbucurătoare, cu cât pe piață există o lipsă acută de specialiști și o multitudine de șantiere care vizează diferite obiective ce implică restaurare.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...