15.8 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Epopeea proiectelor ce-ar putea băga Bistrița în faliment continuă: MIS Grup se „bate” în vorbe cu primarul Ioan Turc

După ce constructorul MIS Grup a precizat într-o informare publică faptul că nu ar fi știut de termenele limită ale celor două proiecte de care se ocupă : Linia Verde și axa de transport Gării – Năsăudului, primarul Ioan Turc a precizat într-o emisiune televizată că firma și-a asumat în scris aceste termene și că există documente în acest sens.

La ultima conferință de presă, primarul Ioan Turc preciza că constructorul MIS Grup știe despre termenele limită ale celor două proiecte: Linia Verde și axa de transport Gării-Năsăudului, care însumează peste 22 de milioane de euro.

Cele două lucrări ar trebui finalizate până la 31 decembrie anul în curs, altfel, municipiul trebuie să dea înapoi fondurile europene încasate pentru aceste proiecte. Mai multe detalii AICI.

Într-o informare publică, MIS Grup preciza că ar fi aflat din presă de aceste termene și că în contractul semnat cu Primăria Bistrița apar cu totul alte deadline-uri.

„Contractual, în documentele oficiale semnate de către conducerea Primăriei Bistrița, termenul de finalizare a proiectului „Reconfigurarea axei de transport public pe traseul: str. Gării – bdul. Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului, mun. Bistrița” este în data de 04.07.2024. Apariția în spațiul public a faptului că, acest proiect trebuie să fie gata în data de 31.12.2023, “în caz contrar municipalitatea este nevoită să restituie Uniunii Europene contravaloarea“ este un neadevăr, dovedit de contractul semnat. În plus, la nici o întâlnire de lucru nu ni s-a semnalat această situație, noi fiind informați cu ajutorul presei”, precizau reprezentanții MIS Grup.

Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

INCREDIBIL: MIS GRUP spune că a aflat din presă că trebuie să finalizeze proiectele în acest an!

Într-o emisiune televizată de la As Tv, primarul Ioan Turc insinuează că constructorul minte și că există dovezi că și-a asumat aceste termene:

„MIS Grup și-a asumat, printr-un grafic de execuție, finalizarea lucrărilor până la data de 31 decembrie 2023. Au avut loc mai multe întâlniri la Primăria Bistrița în care s-au discutat aspecte legate de graficul lucrărilor, în așa fel încât ele să fie finalizate în termen. Am avut întâlniri inclusiv cu ADR Nord-Vest, inclusiv o vizită în teren, la care au participat reprezentanții companiei, am avut un schimb de adrese, de documente, fiindcă administrația publică se face cu documente asumate în scris, nu oricum, pe declarații”, a declarat Ioan Turc, la As Tv.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

    • Vezi sa, nu! Ați mai văzut unul sa răspundă? Comisioanele sunt luate, ce se va întâmpla (un dezastru, nu trebuie sa fii vizionar ca să vezi ce brambureala e în acest oraș, ca în război), va rămâne o datorie uriașe, cresc impozitele exponențial și bistrițenii răbdători, îngăduitori vor plăti, în loc sa rupem ușile celor care își bat joc de noi

  1. Dacă tot este cu scări rulante, ce naiba nu a fost avută în vedere construcția unei pasarele, cu platformă? Era cu costuri mai mici, lumea era mai relaxată, admira peisajul și execuția nu bloca orașul atâta timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.