24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

OAMENI din BN – Camelia Tabără: Bistrița NU este un oraș mort. Ce regrete are fostul consilier local

Profesoara de fizică, fost consilier local și inspector școlar general, în prezent vicepreședinte al Consiliului Județean BN – Camelia Tabără a fost recent invitată la emisiunea OAMENI în Bistrița-Năsăud, moderată de Viorel Negru.

Camelia Tabără a povestit că face parte din PSD încă de la începuturile sale. „Este opțiunea politică pe care mi-am asumat-o acum vreo 20 de ani. Ion Iliescu era președintele partidului pe atunci. Am fost și la congrese și a fost foarte palpitant. Am avut de ales între domnul Iliescu și domnul Geoană, apoi între domnul Geoană și Victor Ponta…

Am parcurs toate etapele. Am devenit consilier și activă în prim plan în perioada de glorie a lui Adrian Năstase. Am prins și perioada în care toată lumea traversa pe partea cealaltă dacă afla că ești în PSD… Am parcurs toate etapele, cu bune și rele…”, a mărturisit Camelia Tabără.

Profesoara a mărturisit că viața sa profesională nu a fost influențată de politic.

Nici atunci când era consilier local nu a fost obligată sau nu i s-a transmis să voteze într-un anumit fel. Există totuși anumite regrete.

Bine-înțeles că nu suntem mulțumiți în legătură cu acest reproș permanent legat de Pârtia Cocoș… E clar că s-a făcut atunci cu votul nostru. Noi am crezut în acest proiect. Când a candidat Ovidiu Crețu, a venit cu câteva proiecte mari și surprinzătoare. Cele mai multe dintre proiecte s-au și împlinit”, a recunoscut Camelia Tabără.

A fost un eșec, a admis fostul consilier local. Investițiile în Bistrița ar fi trebuit să înceapă în altă parte, a mai admis Camelia Tabără.

Cine este de vină pentru situația dezastruoasă în care se află învățământul românesc – a vrut să știe un cititor Bistrițeanul.ro.

Noi implementăm politicile naționale. Au fost două momente de cotitură majore care n-au avut efectul scontat. Sau n-au fost suficient de bine pregătite. Atunci când a fost ministru Andrei Marga.

Atunci s-au introdus manualele alternative și curriculum la decizia școlii. S-a introdus o anumită lejeritate și adaptabilitate, în funcție de contextul respectiv. Nu știu dacă s-a făcut cum trebuie în fiecare școală.

Ecaterinei Andronescu i se poate reproșa faptul că a desființat școlile profesionale. Domnul Funeriu a implementat o altă abordare, în 2011 cu Legea Educației Nr 1/2011 care se aplică și azi. Dar nu a existat consecvență în aplicarea ei”, a remarcat Camelia Tabără.

Programul România Educată ar fi trebuit să corecteze toate erorile de până acum. „Dar învățământul ar trebui să fie o zonă în care politicul să nu aibă niciun fel de imixtiune. În care să nu se pronunțe decât specialiștii. Și nu să fie ping-pong între diferite partide…

Nu sunt de acord că Bistrița este un oraș mort. Noi suntem acum la Consiliul Județean în etapa în care elaborăm strategia. Este foarte interesantă abordarea domnului Cornel Ban și a echipei sale de oameni din afara Bistriței. Au venit aici, au făcut vizite, au cules date…

Dimpotrivă, ei susțin că Bistrița poate valorifica foarte multe. Bistrița este un oraș în care calitatea vieții este foarte bună și poate să crească în continuare. Tinerii care au fost studenți rămân cu nostalgia Clujului. Este excelent atunci când nu ai obligații și presiuni. Dar Clujul, ca oraș în care trebuie să-ți duci copilul la școală și în care stai ore întregi în trafic – nu e tocmai ok…”, a mai remarcat Camelia Tabără.

Ce părere Camelia Tabără despre Viorica Dăncilă sau Liviu Dragnea, aflați urmărind întreaga emisiune – mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. (După Mihai Eminescu)

  S-a stins viața falnicei Bistrițe,
  Cu arteziene, struți și festivaluri,
  Cu pârtii și nocturne sus, pe dealuri,
  Când ningea fain și fără lapovițe.

  Bistrița – bal mascat și recitaluri
  Consacră școli, directori, grădinițe,
  Cu popi care-i servesc din lingurițe
  Pe cei ce-și fac prin ceruri idealuri.

  Un turn săsesc sinistru ora bate.
  Lumea întreabă: ce ne-aduce mâine?
  Ca-n ţintirim tăcere e-n cetate.

  Când Mureșanu singur mai rămâne
  Să ne tragă din somnul cel de moarte,
  Răsună viu “Deșteaptă-te, române!”

 2. Tin sa-i multumesc doamnei CAMELIA TABARA cand era consilier local si Presedinta de sedinta.
  Am avut o sustinere reala de la dansa ori de cate ori luam cuvantul in sedintele CL cu obiectiuni clare la mine.
  Nu mi s-a taiat microfonul niciodata si a avut mare rabdare sa asculte cele auzite care de multe ori nu sunau bine la adresa edililor PSD.
  Tocmai de aceea eu nu mi-am permis sa trec strada si sa dispar din fata dansei numai ca era pesedista ci de foarte multe ori mi-a facut o mare placere sa-i ofer flori din toate speciile plantate de mine in gradina.
  Felicitari si Succes stimata doamna.
  Si sotul doamnei este un mare si fin DOMN. Asa DA bistriteni !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.