6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

OFICIAL: Părinții îți pot lua concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav, până la vârsta acestuia de 12 ani

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea privind concediile medicale luate de părinți pentur îngrijirea copilului bolnav. COnform modificării aduse, părinții pot opta pentru această variantă până la vârsta de 12 ani a copilului.

Părinții își pot îngriji copilul bolnav, luându-și concediu medical plătit, până la o vârstă mai mare a acestuia.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea care prevede creșterea vârstei la 12 ani.

Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani. În cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani” scrie în lege.

Concediul poate fi luat pe o perioadă de 45 de zile calendaristice într-un an de zile, pentru un copil. Excepție, bineînțeles, pentru copiii

  • diagnosticați cu boli infectocontagioase
  • imobilizați în sisteme de imobilizare specifice aparatului locomotor
  • supus unor intervenţii chirurgicale.

Când am depus proiectul ne-am gândit la datoria noastră de a fi alături de părinţi şi de a-i sprijini cu adevărat, nu prin declaraţii, în condiţiile în care un copil vine mereu cu o multitudine de provocări. Iar familiile din România au nevoie să simtă că statul le e alături. Un copil bolnav are nevoie să îşi aibă alături părintele şi la 7 ani, şi la 9 ani, şi la 12 ani. Salutăm adoptarea proiectului, este o normalitate de care părinţii şi copiii au nevoie”, a declarat senatorul Alexandru Robert Zob, unul din iniţiatori, conform dej24.ro.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: