2.8 C
Bistrița
marți, septembrie 21, 2021

Paul Știr: Domn prefect, unde-i lege, nu-i tocmeală! Aplicați aceleași legi peste tot!

Supărare mare pe Valea Țibleșului! În timp ce prefectul a interzis festivaluri la Căianul Mic, o comună mai încolo, alta-i legea. La Spermezeu se organizează un campionat sportiv. ”Unde-i lege nu-i tocmeală! Aplicați aceleași legi peste tot!” i-a transmis Paul Știr prefectului Stelian Dolha.

Comuna Căianu Mic ar fi trebuit să ”chefuiască” în acest weekend. Mult așteptatul festival ”Înstruțatul Boului„ dar și ZIlele Comunei, ar fi făcut comunitatea să mai uite de lipsurile din ultimul an și jumătate, de când cu pandemia.

Primarul comunei a cerut aprobare de la autoritățile județene pentru a organiza acest festival, însă răspunsul a fost NU.

L-am contactat pe domnul prefect cu privire la posibilitatea organizării festivalului “Zilele Comunei Căianu Mic și a tuturor activităților aferente, în zilele de 20 și 21 iunie 2021, de Rusalii, conform tradiției locale!

Prezentându-i tot programul pe care vrem să-l organizăm pe parcursul celor două zile:

  • înstruțatul boului
  • concert de muzică ușoară
  • spectacol folcloric
  • activități de divertisment
  • competiții sportive
  • foc de artificii, etc.

și analizând legislația în vigoare care stabilește anumite resctricții și condiții în astfel de cazuri, domnia sa, mi-a recomandat să nu organizăm aceste evenimente în acest an pentru a nu intra în contradicție cu legislația!

Conform legii, primarul este reprezentantul statului pe plan local. Iar eu am tratat cu maximă responsabilitate această onoare pe care mi-ați încredințat-o dumneavoastră, cetățenii comunei Căianu Mic!

Noi, administrația locală, am luat act de recomandările domnului prefect și am stabilit că respectarea legii primează în astfel de situații!” a scris Paul Știr pe pagina sa de Facebook.

DAR, legea pare să nu fie pentru toți la fel

Dacă în Căianul Mic s-au sistat evenimentele, o comună mai încolo, la Sperm ezeu, se organizează Competiții Sportive.

În acest weekend au loc ”Zilele Sportului în comuna Spermezeu”. Competiția adună peste 20 de echipe în cadrul competițiilor ce se vor desfășura acolo.

Acest lucru a adus supărare și reproșuri la adresa autorităților județene.

Până aici, toate bune și frumoase, când, cu deosebită mirare și profundă dezamăgire, am sesizat faptul că, recomandările domnului prefect nu se aplică în toate cazurile. Sau mai bine zis, în alte cazuri, se aplică alte unități de măsură!

În continuare, vreau să cred în buna-credință a instituțiilor statului român, în special a celor care gestionează această criză și nu aș vrea să constat că, pentru unii, această pandemie e mumă, iar pentru alții ciumă!

Domnule prefect, în calitatea dumneavoastră de garant al respectării legii, în numele frumoasei comunități pe care o reprezint, vă rog să aplicați aceeași unitate de măsură în toate cazurile și să vegheați la respectarea legii fără a ține cont de forma sau culoarea reliefului anumitor zone de pe întinsul minunatului nostru județ!

Domnule prefect, cu tot respectul, dar unde-i lege, nu-i tocmeală!” a mai scris Paul Știr.

Reporterii Bistrițeanul.ro au încercat să ia legătura cu prefectul Stelian Dolha, dar până la ora publicării acestui material NU au reușit.

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...

FOTO: La Roser House ai lacul Colibița la picioare!

Lucrezi, alergi dintr-o parte în alta, și ai nevoie de un loc unde să te deconectezi....