21.9 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

Percheziții în Bistrița: Arme, prostituție, braconaj, amenințare și inducerea oamenilor legii în eroare

Polițiștii au descins la mai multe domicilii din județele Bistrița Năsăud și Cluj. Infracțiunile comise de cei vizați? Nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic și trafic de persoane, inducerea în eroare a organelor judiciare și amenințare.

Ieri au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție, la domiciliile unor persoane din localitățile Oarzina, Spermezeu, Suplai, Bața și Dej.

Trei bărbați audiați, doi reținuți

Persoanele sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de:

  • nerespectarea regimului armelor și al munițiilor
  • braconaj cinegetic
  • trafic de persoane
  •  inducerea în eroare a organelor judiciare
  • amenințare.

În urma perchezițiilor, trei bărbați au fost conduși la audieri, iar ulterior, procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a doi dintre aceștia, de 19 și 31 de ani, și plasarea sub control judiciar, față de un bărbat, de 65 de ani” au transmis reprezentanții IPJ BN.

CE au făcut

Bărbatul de 65 de ani și cel de 31 s-au ocupat de braconaj.

În perioada 2021 până în prezent, bărbatul de 65 de ani și cel de 31 de ani ar fi deținut, fără drept, arme letale pe care le-ar fi folosit la acțiuni de braconaj cinegetic.

Totodată, cei doi ar fi deținut, fără drept, și confecționat artizanal muniții pentru arme letale” explică polițiștii.

Tânărul de 19 ani a atras o fată, prin metoda ”lover boy”, folosind-o pentru prostituție. A și indus polițiștii în eroare.

Tânărul de 19 ani ar fi recrutat, în cursul lunii ianuarie a.c., prin înșelăciune (metoda loverboy) și ulterior prin constrângere, o femeie pe care ar fi exploatat-o, obținând sume de bani din practicarea prostituției de către aceasta, în municipiul Bistrița.

Totodată, în luna august 2022, acesta ar fi sesizat Poliția, în fals, că un bărbat cu care se află în conflict ar fi executat 2 focuri de armă, în localitatea Cireași, iar în perioada iulie –septembrie 2022, bărbatul i-ar fi adresat, în repetate rânduri, amenințări cu acte de violență.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că acuzațiile sunt neadevărate” se arată în comunicatul remis presei.

CE au găsit polițiștii la percheziții

La percheziții, polițiștii au indisponibilizat 6 arme letale cu destinația vânătoare, aflate în circuitul legal. Există indicii că ar fi fost utilizate la acțiuni de braconaj. Și ar fi fost încredințate unor persoane neautorizate să le folosească.

Totodată, au mai fost ridicate 7 cartușe pentru armă letală cu țevi lise confecționate artizanal, un cartuș pentru armă letală cu glonț deținut ilegal, 6 trofee de vânat, 5 telefoane mobile și o cameră video de vânătoare.

În cadrul acțiunii desfășurate ieri, polițiștii au constatat nerespectarea condițiilor de păstrare a armelor și munițiilor la trei persoane autorizate, urmând a fi aplicate sancțiuni contravenționale, prevăzute cu măsura complementară a anulării dreptului de deținere port și folosire arme și muniții letale” au transmis reprezentanții IPJ BN.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...