21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Peste 250 de ucraineni care s-au refugiat în județul nostru și-au găsit deja un loc de muncă

Dintre toate județele din țară care au primit refugiați din Ucraina în această perioadă, Bistrița-Năsăud are cei mai mulți angajați. 270 de ucraineni care s-au stabilit provizoriu în județul nostru și-au găsit deja un loc de muncă.

Potrivit știripesurse.ro, Bistrița-Năsăud se află în topul județelor cu cei mai mulți refugiați din Ucraina angajați. 270 din refugiații stabiliți în județul nostru și-au găsit un loc de muncă. Pe următorul loc este județul Arad cu 167 de cetățeni ucraineni angajați.

În total, la nivel național aproape 1900 de ucraineni s-au angajat în țara noastră din 24 februarie când a început războiul. Cei mai mulți dintre ei (aproape 40%) activează în industria prelucrătoare.

O parte importantă s-au angajat în construcții sau în sectorul HORECA. Un sfert din cei care și-au găsit un loc de muncă (452) lucrează la companii din București.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...